Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați pe 24 februarie să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit la ieșire din localitatea Vadu Oii.  Incendiul se manifesta pe aprox 30 de hectare, focul s-a extins şi la o pădure tânără de plopi albi, informează realitateadeconstanta.net

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, incendiul se manifestă pe o suprafață foarte mare, se intervine cu două autospeciale de stingere. Datorita vântului puternic incendiul s-a extins la o pădure tânără. Se va suplimenta numărul de pompieri, s-a anunțat serviciul voluntar pentru situatii de urgenta precum și ocolul silvic.

UPDATE

În sprijinul pompierilor de la Hârșova s-au trimis de la Detasamentul Cernavodă un camion cu 11 pompieri precum și de la ISU Ialomița (de la Țăndărei și Slobozia) încă 9 pompieri cu o autospeciala de stingere. De asemenea s-a ridicat capacitatea operativa la nivelul subunități de la Hârșova, în acest sens fiind chemați pompierii din turele libere. Incendiul se manifesta pe aprox 30 de hectare, pădurea este de plopi albi (puieți de 8-10 ani).

Datorită vântului puternic există pericol de propagare și extindere rapidă la o suprafață mult mai mare.

Circulația rutieră pe DN2A (E60) Slobozia – Constanța se desfășoară pe tronsonul kilometric 117 – 118 (Giurgeni – Hârșova, județul Constanța) îngreunat, din cauza unui incendiu de miriște. La fața locului sunt prezente echipaje ale Poliției, respectiv echipaje ISU, care acționează pentru remedierea situației, informează centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Articolul precedentRomânia, verificări de mântuială pentru coronavirus. Aeroporturile din țară, în alertă
Articolul următorKlaus Iohannis face apel la calm: „Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”