Turiştii aflaţi în staţiunea Mamaia au trecut prin clipe de groază. S-au trezit cu un delfin mort, printre ei, în timp ce se aflau în apa mării.  Imaginile au fost filmate de o turistă și postate în online

În ultima perioadă, mai mulți delfini au fost descoperiți răniți sau chiar morți pe litoralul românesc sau pe cel bulgăresc.

Specialiștii spun că mamiferele sunt victime ale războiului din Ucraina. Potrivit unui biolog ucrainean, peste 3.000 de delfini au murit din cauza bombardamentelor și a minelor din Marea Neagră.

Un alt delfin mort a fost lăsat aproape 3 zile pe malul mării fără să intervină vreo instituție a statului pentru a ridica cadavrul mamiferului. Incidentul a avut loc pe data de 13 iunie a acestui an. Specialiștii sunt îngrijorați și spun că avem de-a face cu cele mai multe eșuări din ultimii 20 de ani, iar prezența cadavrelor pe plajele cu turiști reprezintă un mare risc pentru sănătate.

Anul acesta, mai mult de 120 de delfini au fost găsiți eșuați pe litoralul românesc, de patru ori mai mult decât în anii precedenți.

@banumonicaa

#fy #foryoupage 😲

♬ Oh No – Kreepa

Sursa: Realitatea de Constanta