În 2018 județul Ialomița a avut un Produs Intern Brut de numai 8,760 miliarde de lei, scrie cursdeguvernare.ro. Județul, condus de 30 de ani de administrație PSD, este printre cele mai sărace din țară.

Președintele CJ Ialomița, Victor Moraru, cel care se prezintă drept campion al fondurilor europene și un fel de Mesia al dezvoltării a avut o performanță mai mult decât modestă. PIB-ul județului nu a reușit nici anul trecut să treacă de pragul de 10 miliarde de lei, prag sub care județele se consideră ca fiind sărace.

Ialomița este parte a Regiunii Sud Muntenia, a doua regiune din punct de vedere a contribuției la produsul intern brut (116.54 miliarde lei respectiv 12,3% din PIB). Performanța regiunii este dată de economiile din Prahova, Argeș și Dâmbovița, care aduc împreună 69,6% din PIB-ul regiunii. Ialomița, Teleorman, Giurgiu și Călărași contribuie fiecare, pe medie, cu 7,5% .

În ciuda performanțelor modeste, Moraru și-a majorat salariul de două ori numai în anul 2018. La data de 18 octombrie Moraru și-a dat o indemnizație de 21.375 de lei. Două luni mai târziu, la data de 19 decembrie, „managerul” județului și-a mărit leafa cu aproape 10%, ducând-o la 23.400 lei.