Ardean Elisei a fost jucătoarea decisivă în victoria obținută de Gloria Bistrița pe terenul HCM Slobozia.

HCM Slobozia a condus la pauză dar a pierdut o confruntare de șase puncte în fața unei contracandidate la evitarea retrogradării. În partea secundă gazdele au marcat doar două goluri în 18 minute.

HCM Slobozia pierde pe teren propriu cu Gloria Bistrița și rămâne în subsolul clasamentului.

Meciul în care își dorea să părăsească grupul ultimelor patru poziții din clasament a început bine pentru echipa pregătită de Gheorghe Covaciu.

Alexandra Georgescu și Andreea Ivan au găsit culoarele potrivite pentru aruncările de la 9 metri și HCM Slobozia a condus ostilitățile pe teren.

Ardean Elisei, mereu prima la minge, ține prin reușitele sale oaspetele în viață și Gloria Bistrița se agață de fiecare fază pentru a împiedica gazdele să se distanțeze decisiv.

HCM Slobozia ratează în ultima secundă a primei reprize șansa de a intra cu două goluri în plus dar 15 – 14 este suficient pentru a vaccina cu optimism oficialii și suporterii frenetici.

18 minute de coșmar: doar două goluri marcate!

HCM Slobozia este de nerecunoscut pe faza de atac în partea secundă. Horațiu Pașca schimbă în poartă și efectele se simt imediat pe tabela de marcaj.

Gloria Bistrița devine agasant de arțăgoasă pe propriul semicerc, Ivan și compania nu mai au inspirație și ratările se strâng repede în dreptul HCM Slobozia.

Antrenorul Gheorghe Covaciu încearcă să schimbe din mers mecanismul dereglat al atacului dar după 18 minute de joc din partea secundă bilanțul este cumplit pentru echipa sa. Doar două goluri marcate și șapte primite, insuficient pentru a rămâne la conducere.

Gloria Bistrița își procură trei – patru goluri în plus și are luciditatea necesară să gestioneze eficient chiar și atunci când are un om mai puțin pe teren.

HCM Slobozia irosește șansa unui egal cu două minute înainte de final iar Gloria Bistrița se bucură pentru o victorie la două goluri, 26 la 24, pe terenul uneia dintre echipele ce vor suferi enorm în sezonul revenirii în Liga Florilor.

HCM Slobozia: Polocoșer, Aron – Ciolan (1), Ilie, Georgescu (8), Vacariu (1), Jlezi (3), Ivan (4), Banciu (1), Moldoveanu (1), Obedeanu, Toma (3), Vartic (2), Sava, Nicolae. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

GLORIA Bistrița: Inculeț, Zoqbi, Szabo (2), Samanț (2), Ardean (7), Tudor (2), Ilyna (3), Radu, Teteanu, Vasilevskaya (4), Moroianu, Costa (6), Zegrean. Antrenor: Horațiu Pașca.

Articolul precedentOprișan o detronează pe Dăncilă la căutare cu Google după sintagma „proasta României”
Articolul următorLimba de lemn în sos de rumeguș – cel mai apreciat preparat la festivalul gastronomic de la Orașul de Floci