Ca şi în amicalul de anul trecut, HCM Slobozia a fost din nou peste Ştiinţa Bucureşti, de data aceasta într-un meci decisiv pentru promovarea în Liga Florilor.

HCM Slobozia a câştigat al doilea meci de la turneul semifinal pentru promovarea în prima ligă de handbal feminin. Cu două victorii din tot atâtea meciuri şi-a asigurat un loc în careul de aşi al echipelor din Divizia A ce bat la porţile Ligii Florilor.

HCM Slobozia este prima echipă calificată la turneul final pentru promovarea în Liga Florilor după ce a câştigat meciul disputat cu Ştiinţa Bucureşti. Meciul echilibrat a fost decis de ultimele minute în care echipa din Bărăgan a marcat de patru ori fără să primească gol.

Ştiinţa Bucureşti nu avea decât varianta victoriei pentru a mai spera la un loc la turneul final şi a început curajos meciul cu HCM Slobozia, învingătoare în primul meci al grupei. Preocupate în primul rând să nu primească gol, cele două echipe au mers în cap la cap în startul partidei.

HCM Slobozia forţează, se apără exact şi este inspirată pe faza de atac şi se desprinde la trei goluri în minutul 16, scor 8 – 5. Ştiinţa nu cedează, profită şi de un om în plus după eliminarea de 2 minute dictată împotriva Andryanei Naumenko şi reuşeşte să recupereze terenul pierdut iar la odihnă se intră la egalitate, 10 – 10.

Luciditatea din ultimele minute a adus calificarea la turneul final

Ştiinţa Bucureşti se întoarce mai hotărâtă de la cabine şi profită din plin de lipsa de reacţie a adversarelor pentru a se duce rapid la trei goluri diferenţă, 14 – 11 în minutul 39.

Antrenorul Gheorghe Covaciu simte pericolul şi ia rapid time-out-ul obligatoriu pentru a le scoate pe fetele sale din vria în care intraseră şi HCM Slobozia are nevoie de doar şapte minute pentru a egala scorul pe tabelă la 16.

Finalul de meci a fost unul tensionat, eliminarea Elenei Badea obligând Ştiinţa să joace două minute în inferioritate. Obişnuite cu presiunea finalurilor de meci din Liga Florilor, HCM Slobozia gestionează perfect ultimele minute şi punctează de patru ori la rând fără a primi gol pentru o victorie cu 20 – 17.

Suficient pentru a fi sigură de unul dintre primele două locuri din grupă ce asigură calificarea la turneul final pentru promovarea în Liga Florilor. HCM Slobozia mai are de jucat mâine derby-ul grupei cu Dacia Mioveni, câştigătoarea seriei a treia din Divizia A.

HCM Slobozia: Nataşa Savko, Andreea Polocoşer, Alexandra Georgescu (6), Mădălina Toma (5), Andreea Ivan (4), Loredana Vartic (3), Cătălina Sava (1), Mouna Jlezi (1), Irina Marchidanu, Andryana Naumenko, Mihaela Obedeanu, Mariana Filip. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

ŞTIINŢA BUCUREŞTI: Ioana Simion, Andreea Moroianu, Mădălina Bălan, Oana Bucă (7), Doina Ilie (4), Maria Trufil (2), Cătălina Radu (2), Andreea Pîrvu (1), Maria Popescu (1), Elena Badea, Alexandra Dumitrescu, Adina Grigoraş. Antrenor: Sorin Bîrză.