HCM Slobozia a ratat victoria la revenirea în Liga Florilor după ce a fost egalată în ultima secundă pe teren propriu de CSM Slatina.

HCM Slobozia a revenit în Liga Florilor cu un rezultat pozitiv, 25 – 25 cu CSM Slatina. Ambele echipe regretă punctele pierdute, oaspetele după ce au condus la cinci goluri și gazdele pentru că au fost egalate în ultima secundă.

Final dramatic în sala „Andreea Nica” din Slobozia. HCM Slobozia și-a dorit o revenire cu victorie în elita handbalului feminin românesc dar a pierdut două puncte de aur la ultima fază a meciului.

HCM Slobozia a început timorată, apăsată de miza unui meci de Liga Florilor după mai bine de un an de „exod” forțat în semi-amatorismul din Divizia A.

Biciuite verbal neîntrerupt de vulcanica antrenoare Victorina Bora, oaspetele au fost mai lucide în startul meciului dintre două echipe ce aspiră doar la evitarea retrogradării.

Cu poarta ferecată de intervențiile sigure ale Elenei Nagy CSM Slatina a controlat jocul și a avut 20 de minute aproape perfecte ce le-a adus pe tabelă un plus de cinci goluri, 10 – 5 în minutul 23.

Antrenorul Gheorghe Covaciu își aduce jucătoarele la margine pentru un minut de respiro și indicațiile produc roade iar până la pauză scorul se strânge la trei goluri, 12 – 9 pentru vizitatoare.

Căderea inexplicabilă putea scoate oaspetele învinse de pe teren

CSM Slatina revine de la cabine ceva mai degajată și această atitudine începe să le coste pe jucătoare. La HCM Slobozia intră în poartă Andreea Polocoșer și paradele eficiente se adună și în dreptul gazdelor.

Cu vitezista Mădălina Toma în rol de om de bază pe contraatac, HCM Slobozia începe muncitorește munca de recuperare a terenului pierdut în prima parte a meciului.

Se joacă aspru, eliminările sunt dictate pe bandă rulantă în ambele tabere și egalitatea se produce la 18 în minutul 45. HCM Slobozia are imediat șansa de a trece la conducere dar Ioana Georgescu pasează penibil direct în brațele adversarei și Slatina trece din nou la conducere.

Mai mult, HCM Slobozia are de pătimit și o dublă eliminare, cu mai bine de un minut în inferioritate de două jucătoare.

Atente în apărare și cu o minge pusă sub bară de Loredana Vârtic, gazdele reușesc să recupereze și să treacă pentru prima dată în avantaj, 22 – 21 cu opt minute rămase de jucat.

Pe val din punct de vedere moral și cu adversare vlăguite fizic, HCM Slobozia dă senzația că nu mai poate pierde primele trei puncte ale sezonului când își producă două goluri avans, 25 – 23 cu mai puțin de două minute rămase de joc.

Fetele lui Gheorghe Covaciu se pierd cu firea, ratează două atacuri consecutive și cu trei secunde înainte de final CSM Slatina are o aruncare de la 9 metri.

Luciana Popescu își asumă răspunderea, mingea este deviată de blocaj până la Lorena Ostase lăsată nepermis de liberă pe buza semicercului iar șutul cu podeaua al acesteia fixează la 25 – 25 scorul unui meci cu final dramatic. (Vezi aici galerie foto de la meciul HCM Slobozia – CSM Slatina!)

HCM Slobozia: Savko, Polocoșer – Ilie(3), Georgescu(4), Văcariu(2), Jlezi(1), Naumenko(2), Banciu, Obedeanu, Ivan(7), Toma(4), Vârtic(2). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CSM Slatina: Nagy, Stan – Cârligeanu(2), Drăghici(2), Pulgoi, Vasiliu, Andrei(1), Chitacu(2), Popescu(7), Rusu, Ostase(6), Andrei(3), Stoicănescu(2). Antrenor: Victorina Bora.

Articolul precedentUnirea Slobozia a terminat aventura în Cupa României în ultimul minut la Tunari
Articolul următorServiciul 112 mai face o victimă în Ialomița. Comportamentul agresiv al unui șofer, semnalat dar ignorat de operator!