Guvernul anunță începerea negocierilor pentru salarii majorate în Educație – noua grilă de salarizare. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a revenit cu oferta privind primele de peste 700 de milioane de lei pentru cadrele didactice, refuzate deja de sindicaliștii din Educație.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat duminică începerea negocierilor pentru salarii majorate în Educație.

Cărbunaru a anunțat că va fi adoptată o OUG prin care se vor acorda sume suplimentare profesorilor și personalului nedidactic. Iar măsurile vor fi adoptate în ședința de Guvern de miercuri.

„Din dispozitia premierului Nicolae Ciucă încep de maine, prin ministrul Muncii –  Marius Budai incepe dialogul cu reprezentantii sindicatelor pentru noile grile ale viitoarei legi ale salarizarii.

Am anuntat accelerarea calendarului si zilele trecute. Pentru data de 15 iulie.

15 iulie este termenul asumat pentru a avea noile grile ale salarizarii personalului din sistemul bugetar si pentru a castiga timp. 15 iulie e termenul la care Banca Mondiala isi prezinta conclluziile, recomandarile.

Ministrul Muncii  va incepe de maine discutiile, dialogul cu reprezentantii din toate domeniile, incepand cu Educatia. Este solicitarea liderilor sindicali, si Guvernul devanseaza rapid inclusiv discutiile pe aceasta tema.

Pana miercuri, la sedinta de gvern, premierul a cerut sa se desfășoare dialogul accelerat cu toti liderii sindicali.

Educația este pentru acest guvern o prioritate si se va pastra in viziunea viitorului guvern.

Articolul precedentHaos pe aeroporturile din Anglia – Românii, avertizați de MAE: Există perturbări ale controlului de frontieră
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET