Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ cât și cei din Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ au transmis că nu acceptă sumele primite, care erau chiar mai mici decât oferta iniţială, prin vouchere. Profesorii continuă greva. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest. 

Sindicaliștii din Educație au anunțat continuarea grevei generale a profesorilor, respingând astfel ultima ofertă, de majorare salarială, înaintată de Guvern. Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării.

„Oamenii au spus: vrem integral să se aplice. Oamanii au spus clar: nu vor vouchere. Greva continuă.

Nu suntem de acord cu intervalul de trei ani (creșterea etapizată a salariului minim din educație până la 4000 de lei n.r.). Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa să fie dată și-n educație”, a spus liderul de sindicat – Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 

Potrivit Ofertei făcute de Guvernul Ciucă și de coaliție sindicatelor din Educație, urma să fie adoptată creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă majorare de 30%, în acest an.

„Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regasi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de  la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salariala va fi de 400 de lei brut lunar.

Articolul precedentOFICIAL: Guvernul majorează salariile profesorilor
Articolul următorGuvernul a aprobat un ajutor de 300 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă