Echipa de seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău, antrenată de Ilie Stan, se retrage din campionatul național al Ligii a II-a Casa Pariurilor. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă remis luni, de către conducerea clubului.

”Sport Club Municipal  Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din Campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu 19.01.2021, după informarea în prealabil a Federației Române de Fotbal. Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga I, dat  fiind statutul și regulamentele Federației Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal. Conducerea Clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne foarte activ în Buzău prin centrul de copii și juniori.”, se arată în comunicatul remis de directorul SCM Gloria Buzău, Ion Cazan.

Jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei de seniori care ocupa locul 10 în Liga a 2-a au fost anunţaţi de decizia municipalităţii luni dimineaţă, înaintea plecării în cantonament la Sărata Monteoru.

Echipa a fost retrasă din campionat şi se va desfiinţa, iar jucătorii vor deveni liberi de contract putând semna cu cine doresc. Clubul sportiv finanţat de municipalitate va rămâne doar cu echipele de copii şi juniori.

Totodată, conducerea clubului a anunţat că fotbalul rămâne activ la Buzău prin Centrul de Copii şi Juniori unde activează 180 de tineri împărţiţi în 9 grupe U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17 şi U19, sub îndrumarea a 9 cadre specializate cu Licenţă PRO, A, B şi C.

Sursa: Realitatea de Buzau