Ghinioanele se ţin lanţ la echipa de handbal HCM Slobozia: Raluca Nicolae s-a accidentat şi va fi operată!

Raluca Nicolae începuse sezonul la turaţie maximă cu HCM Slobozia dar este obligată de o accidentare să stea departe de teren până în 2019.

E coadă la bisturiu la echipa feminină de handbal, Raluca Nicolae va fi obligată să treacă printr-o operaţie şi o perioadă de repaus de cel puţin două luni. Este a treia handbalistă de la HCM Slobozia care se operează în acest sezon, după Irina Marchidanu şi Mariana Filip.

Mariana Filip s-a operat şi lipseşte cel puţin până la începutul anului viitor. Venită cu entuziasm la HCM Slobozia pentru a pune umărul la promovarea în Liga Florilor, talentata jucătoare a fost una dintre marcatoarele de top al HCM Slobozia în primele meciuri din tur.

Din nefericire ea a simţit dureri la genunchi iar verdictul medicilor a fost clar: operaţie şi pauză forţată cel puţin două luni. Din fericire ligamentele nu au fost rupte şi nu au necesitat operaţie ci doar o curăţare a lor şi asta reduce mult timpul de repaus forţat.

De operaţie nu a scăpat nici Irina Marchidanu, pierdere importantă atât pe faza de apărare dar şi de multe ori în atac, jucătoarea fiind folosită cu succes şi ca pivot, atunci când postul nu a fost acoperit din pricina accidentărilor.

Probleme medicale sunt şi în cazul Georgianei Codrea, la care s-au evidenţiat ligamente franjurate. Cum acestea nu sunt rupte nu se poate interveni chirurgical şi pentru a putea juca este obligată să-şi facă infiltraţii.

Nici Mădălina Toma nu este sută la sută aptă din punct de vedere fizic. Dacă rana la arcadă provocată de Mouna Jlezi la un antrenament a trecut repede, necazurile vin tot de la genunchi, examinarea RMN arătând menisc şi ligamente franjurate. Jucătoarea strânge din dinţi, primeşte periodic injecţii cu acidhialuronic şi plasmă şi speră să scape de operaţie.

Lot decimat de accidentări la genunchi

„Nicolae Raluca a făcut un RMN şi din păcate veştile sunt proaste, va trebui să treacă printr-o operaţie. Georgiana Codrea a făcut infiltraţii la genunchi, Mouna Jlezi are un genunchi care se umflă după antrenamente şi joc, Andreea Ivan simte disconfort pe genunchiul neoperat, este normal pentru că forţează mai mult pe el pe această suprafaţă dură. Cam aşa stau lucrurile în acest moment iar toate aceste accidentări dau peste cap planul de antrenament al domnului antrenor.”, trece în revistă accidentările Nicolae Goidea, managerul HCM Slobozia.

Într-adevăr, la antrenamentul de miercuri, din 17 handbaliste aflate în lot, antrenorul Gheorghe Covaciu avea valide doar unsprezece handbaliste dintre care trei portăriţe.

Tehnicianul este obligat să-şi ajusteze continuu programul de pregătire luând în calcul în primul rând jucătoarele pe care nu le poate folosi la ora meciului oficial cu HCF Piatra Neamţ dar şi să încerce să le protejeze pe fetele care acuză dureri mai ales la genunchi.

Problemele de lot s-au văzut şi în primele două meciuri ale returului. Dacă în meciul din tur cu Neptun Constanţa HCM Slobozia a avut pe teren doi portari şi paisprezece jucătoare de câmp, în partida din deplasare cu Ştiinţa Bacău, numărul lor a scăzut la trei portari şi unsprezece handbaliste în afara semicercului.

Panta descendentă s-a menţinut apoi cu Dunărea Brăila, trei portari şi nouă jucătoare de câmp, iar în cele 60 de minute ale partidei cu CNOT Iaşi Gheorghe Covaciu a folosit doar zece jucătoare de câmp, în condiţiile în care Alexandra Georgescu vine după o pauză de jumătate de an generată de o operaţie şi încă nu este refăcută sută la sută.

 

Articolul precedentO bătrână de 74 ani şi-a petrecut noaptea în latrină!
Articolul următorAnaliză de risc. Efectele unui cutremur major în Ialomița