Declarațiile lui George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi pe plajă” au intrat în atenția Consiliul pentru Combaterea Discriminării. 

Președintele CNCD – Csaba Asztalos spune că se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor din perspectiva aspectului fizic. Astfel că George Buhnici se poate alege cu o amendă de la 2.000 la 10.000 de lei, dacă se constată că ceea ce a declarat constituie o faptă de discriminare.

”Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos, potrivit G4Media.ro.

Întrebat dacă e vorba despre o atitudine larg răspânită în societate, Csaba Asztalos a declarat că ”în principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă. Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”, potrivit aceleiași publicații.

George Buhnici a spus într-un interviu televizat că soția sa „arată ca o minoră” și le-a îndemnat pe femeile aflate pe plajă să meargă la sală.

„Venim la mare ca să vedem piele – aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi, deci dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a spus vloggerul.

Declarațiile lui George Buhnici au fost criticate de mai multe persoane publice.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a spus că este „extrem de gravă declarația care duce spre pedofilie”.ondamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor!

” Femeile sunt egale cu bărbații! Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță. Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine.
Am citit cu îngrijorare toate comentariile din spațiul public apărute în urma declarațiilor unei persoane publice. Afirmațiile făcute la un post național de televiziune sunt extrem de jignitoare la adresa femeilor. Este impardonabil să aduci în discuție cuvinte care pot fi interpretate ușor că îndeamnă la pedofilie, misoginism și chiar instigă la violență împotriva femeilor. Toate acestea, când este vorba despre o persoană publică, urmărită de mulți fani, care are astfel puterea de a influența alți oameni.” Gabriela Firea pe Facabook.

 

Articolul precedentRaționalizarea apei începe și în Amara
Articolul următorLucian Bode: România a fost scoasă de pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane