Doi turiști din Mamaia, posesori de BMW și-au demontat plăcuțele de înmatriculare pentru a nu plăti parcarea. Au fost amendaţi cu câte 500 de lei de către polițiștii locali, iar una dintre maşini a fost ridicată.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în Stațiunea Mamaia, în zona Summerland, două autoturisme care aveau demontate plăcuțele de înmatriculare. Acestea erau staționate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător și cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare. 

Cei doi turiști veniți în vacanță în stațiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi niște bani, neachitănd taxa de parcare. Dar cum nu au vrut să primească nici amendă pentru acest lucru și-au scos numerele de înmatriculare. Din nefericire pentru ei, însă, polițiștii locali au procedat la identificarea acestora și i-au sancționat contraventional cu suma de 500 lei, fiecare..  

Pentru unul dintre contravenienți s-a dispus și măsura ridicării și transportării autovehiculului în parcul auto al municipalității. Conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei.

Celălalt conducător auto s-a prezentat la mașină, fapt pentru care nu s-a mai dispus măsura complementară de ridicare. 

Ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează conform actelor normative în vigoare. 

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCum evaluează Petre Daea porumbul: „Desfaci pănușile și ai luat ciucalăul în mâna, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești”
Articolul următorSecetă în România. Care este suprafața totală agricolă lovită de secetă și ce județe au fost cel mai afectate