Regatul Unit este în doliu. Soțul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip, a murit, la 3 săptămâni după ce a fost externat din spital. Prințul consort avea 99 de ani și era căsătorit cu regina de 74 de ani. Anunțul decesului a fost înrămat și montat pe gardul Palatului Buckingham, acolo unde englezii vin în număr mare să depună flori și lumânări în memoria ducelui de Edinburgh. După luni de suferință, prințul Philip a murit în Castelul Windsor, reședința frecventată de membrii casei regale la final de săptămână. Regina va fi în doliu timp de 8 zile, după care prințul Philip va fi înmormântat în grădina domeniului regal.

Din cauza pandemiei de coronavirus şi în lumina recomandărilor guvernamentale aflate în vigoare, precum şi a măsurilor de distanţare socială, Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a are în vedere organizarea unor funeralii şi a unor ceremonii care să ţină cont de acest context, conform unui mesaj postat pe site-ul oficial al monarhiei britanice, www.royal.uk.

În conformitate cu recomandările de sănătate publică, publicul larg este rugat să nu se adune în grupuri mari, şi să nu viziteze reşedinţele regale pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţului Philip. De asemenea, ţinând cont de contextul pandemic actual, oamenii sunt sfătuiţi să facă donaţii în scopuri caritabile în loc să cumpere buchete de flori pe care să le ducă la reşedinţele regale, în memoria lui Philip, duce de Edinburgh.

„Maiestatea sa regina anunță cu mare regret decesul iubitului său soț, maiestatea sa prințul Philip, duce de Edinburgh”, a scris familia regală pe rețelele de socializare online.

Prințul, care ar fi împlinit 100 de ani în luna iunie, a fost internat în februarie într-un spital din Londra, ca măsură de precauție. La începutul lui martie, el a suportat cu succes o intervenție chirurgicală pentru a trata o problemă cardiacă preexistentă.

Philip a fost prinț al Greciei și al Danemarcei, însă a renunțat la aceste titluri înainte de a se căsători cu regina Elisabeta.

A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a. Avea 99 de ani

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentMinisterul educației vrea să organizeze în luna iulie a consursului pentru directori de școli
Articolul următorBilanț coronavirus 10 aprilie: 4.310 cazuri noi, 139 de decese. România a depășit pragul de 1 MILION de infectări