Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Potrivit surselor Realitatea PLUS, acesta ar fi fugit din țară înainte să afle sentința judecătorilor. Arsene are legături de afaceri cu Neluțu Varga de la CFR Cluj, care face parte din grupul de la Cluj, împreună cu Ioan Rus și Florian Coldea. El ar fi încercat să-și cumpere achitarea în acest dosar.

„Prima concluzie pe care o putem trage este că există un șablon, singura care nu a apelat la acest șablon a fost Elena Udrea, și anume: așteptarea sentinței definitive într-o țară a Uniunii Europene care oferă sanctuar și anume Italia sau Grecia. Puteam face acest pariu cu justiția din România fără să am vreo emoție că pierd. Era clar că fiind ultimul termen omul nu va aștepta această decizie în România.

De ce se întâmplă asta… doar ministrul Justiției ar trebui să ne explice și de ce nu se face ceva în sensul schimbării. Știm că până la soluția definitivă orice om beneficiază de nevinovăție însă statul, cumva, ar putea modifica legea și să spună în felul următor: dacă la prima sentință ați luat cu executare și există șansa destul de mare să se confirme, stai frumos pe acasă între cele două sentințe. Te duci în concediu la Băile Felix, te duci la Slănic Moldova, nu trebuie să te duci în Italia. Asta dacă vrei să fii un stat normal și înțelegi că ai această problemă de mulți ani.

Revenind la tentativa acestui infractor, că este un infractor cu acte în regulă, nu e nimic imprevizibil. toți infractorii încearcă să scape prin toate mijloacele.

Fac prinsoare că nu va fi adus în țară până la alegeri. Aproximativ un an”, a spus Dan Bucura.

Întrebat dacă atunci când va fi adus în țară poate să vină cu dezvăluiri despre toate încrengărurile grupului de la Cluj, acesta a spus: „Poate înclusiv să-și negocieze șederea în închisoare folosindu-se de aceste informații, dacă are dovezi. Poate să-și negocieze inclusiv ieșirea mai repede din penitenciar sau un statut mai bun acolo. Nu e primul care a făcut lucrurile astea. Până la urmă și el este „victima” lui Pinalti. El era cu un picior în pușcărie și a dat și alte nume, l-a dat pe Arsene. Pe baza acestui principiu extrem de corect în justiție poate să dea și Arsene două-trei nume”.

Menționăm că Neluțu Varga, Ioan Rus și Florian Coldea au fost contactați pentru un punct de vedere. Doar Ioan Rus a răspuns solicitării Realitatea PLUS și a spus că nu a vorbit niciodată cu Ionel Arsene.

Articolul precedentDan Alexa, înaintea meciului cu Unirea Slobozia: “Trebuie să se alinieze planetele”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET