Vremea în data de 9 mai este una foarte rece, cu temperaturi mult sub normalul perioadei, anunța meteorologul Mihai Timu, la Realitatea PLUS.

Temperaturile scăzute din ultimele zile vin în urma unui val de aer polar care a asaltat țara noastră. Toată săptămâna vom avea parte de această vreme capricioasă, însă în weekend temperaturile vor crește ușor:

„Pe de o parte rămânem cu vremea rece, aer polar în țară noastră, ne va influența până la finalul săptămânii. Vreme mult mai rece decât normalul perioadei, 5-7 grade sub medie. În mod normal ar trebui să avem peste 20 de grade, climatologic vorbind, la orele prânzului.

Va fi rece și pe timpul nopților. Mercurul din termometre va tinde să coboare spre 0 grade, vor fi și condiții de brumă. Vești mai bune în privința ploilor care se ameliorează, astăzi doar ploi slabe de scurtă durată, doar izolat. Până vineri vor fi ploi doar izolat și de scurtă durată, la peste 1.500 de metri vom avea lapoviță și ninsori. Săptămâna viitoare revenim la un regim termic normal.

În weekend s-ar putea să avem o vreme mai schimbătoare, cu înnorări temporare, însă ploile vor fi slab cantitativ. În weekend o să simțim o ușoară încălzire, dar mai degrabă săptămâna viitoare să revină temperaturile la normal”, a anunțat meteorologul Mihai Timu la Realitatea PLUS.

 
 
Articolul precedentÎncep evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a
Articolul următorTemperaturi scăzute astăzi. Ce zone se vor confrunta cu temperaturi de 2 grade