Ion Munteanu vrea să afle cine a votat în locul său în România în vreme ce el se afla în Madrid!

Poliția Ialomița a primit două sesizări legate de modul în care la secția 169 din Manasia cineva a votat în locul lui Ion Munteanu, aflat la 3500 kilometri distanță de locurile natale.

Fraduda de la alegeri dintr-o secție de vot din comuna Manasia trebuie clarificată de Poliție. Ion Munteanu dar și Biroul Electoral Județean au sesizat Inspectoratul Județean de Poliție iar oamenii legii au declanșat deja o anchetă.

Polițiștii trebuie să afle cine din secția de votare ori din afara ei s-a folosit de Codul Numeric Personal al bărbatului aflat în Spania pentru a primi buletine de vot la alegerile europarlamentare și referendumul de duminică pentru a vota și a le introduce în urne.

Vinovații trebuie să plătească pentru că s-a votat în locul meu!”

Lăsat fără dreptul legal de a vota duminică la Madrid Ion Munteanu este hotărât să afle numele vinovaților iar aceștia să fie pedepsiți pentru fapta pe care o consideră de o gravitate maximă.

Nu m-aș fi gândit vreodată că va exista cineva în România care să voteze în locul meu știind că sunt plecat în Spania. S-au gândit probabil că nu mă voi duce să stau câteva ore la coadă pentru a vota dar s-au înșelat, am stat și așa am aflat că cineva s-a folosit de CNP-ul meu pentru a vota ilegal la Manasia.”, spune supărat Ion Munteanu.

Bărbatul a aflat cu stupoare când a predat cartea de identitate pentru a preda că o făcuse deja la 3.500 kilometri distanță, în localitatea natală Manasia, județul Ialomița.

Președintele secției de votare nr. 343 din Madrid a făcut verificări telefonice la secția de votare nr. 169 din Manasia și i s-a confirmat de către președintele secției de votare că am mai votat la această secție în aceeași zi, la ora 11.00. Mi s-au adus la cunoștință prevederile legate de votul multiplu și mi-a fost frică să mai votez deși nu o mai făcusem.”, adaugă domnul Munteanu.

Poliția Ialomița a deschis dosar penal

Ion Munteanu a sesizat marți atât IPJ Ialomița cât și Biroul Electoral Județean cu privire la faptul că nu a putut vota în Spania întrucât altcineva o făcuse în locul dumnealui în țară.

Fără să fi fost informat vreun moment de convorbirea telefonică dintre secțiile de votare din Madrid, respectiv Manasia, judecătorul Ion Toma, președintele Biroului Electoral Județean Ialomița, a anunțat posibila fraudă electorală la Poliția județului Ialomița.

Plângerea dumneavoastră a fost înregistrată la BEJ 23 Ialomița sub numărul 172/28.05.2019 și a fost înaintată organelor competente să efectueze cercetări în cauză, respectiv Inspectoratul de Poliție al județului Ialomița.”, i-a comunicat judecătorul Ion Toma domnului Ion Munteanu.

Sesizat din două locuri, Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița a deschis deja dosar penal pe speța de la Manasia și în cursul zilei de ieri a anunțat petentul că ancheta a fost declanșată.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aspectele sesizate de dumneavoastră pot întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.”, a confirmat Poliția Ialomița.

Fapta de a vota în numele altei persoane este prevăzută și pedepsită de articolul 387, alin 1, lit. A din Codul Penal, iar la finalizarea cercetărilor Poliția va propune soluția corespunzătoare prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Potrivit Codului Penal legat de infracțiunea de fraudă la vot, fapta persoanei care a votat în locul domnului Ion Munteanu se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea unor drepturi.

Articolul precedentMoraru a luat-o pe urmele lui Dragnea: „Le spun celor care și-au propus să mă elimine că nu voi ceda”
Articolul următorConsiliul Local Slobozia ia legea la trântă în scandalul Vivani Salubritate