Sezonul ce urmează este un triumf pentru mii de turiști care își doresc să facă plajă fără să cheltuie bani pe șezlong. Se vor bucura de o suprafață mai mare de plajă în Mamaia.

Dacă la începutul lunii februarie  jumătate din lotul Mamaia a fost deja înnisipat, în prezent Lotul Mamaia Nord a fost lățit cu peste 100 de metri liniari în proporție de peste 70%, anunță Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral

Imagine

 

Prin acest proiect de infrastructură mare, în valoare de peste 800 de milioane de euro – finanțare europeană, care se desfășoară pe litoralul Mării Negre se încearcă reducerea efectele eroziunii costiere.

Lotul 2 – Mamaia va fi înnisipat pe o lungime de 6.950 ml și se va crea o nouă porțiune de plajă de aproape 53 de ha.

Imagine

 

Stațiunea Mamaia Nord face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA” din cadrul proiectului “Reducerea eroziunii costiere. Faza II(2014-2020) desfășurat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Lucrările la tronsonul Mamaia implică înnisiparea plajelor pe o lungime de 6.950 de metri (cuprinsă între hotel Sulina și plaja Năvodari) și extinderea unei construcții hidrotehnice existente.

 

Imagine 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPeste 600 de persoane legitimate de polițiștii ialomițeni
Articolul următorDupă 20 de ani proteinele de origine animală, în furajele pentru porcine și păsări