Cartierul Poștă, focar de coronavirus, după confirmarea a 20 de cazuri de Covid-19, a fost închis. Autoritățile au luat decizia carantinării zonei unde se află circa 2000 de locuitori.  Decizia a fost luată în noaptea de duminică spre luni, în cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău  convocat de urgență, scrie realitateadebuzau.net

Cele 20 îmbolnăviri COVID-19, confirmate duminică seara, la Buzău, au legătură cu cazul bărbatului de 41 de ani, a cărui îmbolnăvire a fost anunțată duminică, la prânz, de Grupul de Comunicare Strategică. Într-o informare venită de la Instituția Prefectului Județul Buzău, tot duminică, se arăta, în legătură cu acest caz, că pacientul este ” de sex masculin, în vârstă de 41 de ani. A avut simptomatologie ușoară și s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secția Pneumofiziologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din București a fost pozitiv. Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților pacientului. Din datele deținute până acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din județul Ialomița.”
Se pare că buzoianul ar fi fost infectat după o vizită la Bărbulești – Ialomița, localitate cunoscută ca fiind focar de COVID-19.
Articolul precedentÎPS Pimen, în stare gravă, intubat – Vești proaste din partea medicilor
Articolul următorGrupul de Comunicare Strategică a anunțat noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus în România