Ministrul Finanțelor a anunțat vineri, la finalul ședinței de Guvern, că alocațiile vor fi dublate, iar pensiile vor fi majorate cu 40%, așa cum cere legea, dar eșalonat.

Florin Cîţu, ministrul de Finanțe, a declarat că decizia în ceea ce privește creșterea pensiilor aparține Guvernului și este una politică, iar procentul, oricare va fi acela, va fi „acomodat din buget”. Acesta a precizat că situația economică a României este peste aşteptări. Măsurile luate de Executiv își produc efectele, astfel încât sunt zone ce revin deja pe creștere.

„Ministerul de Finanţe a venit cu o propunere, dar decizia e una politică. Decizia finală, cu cât vor creşte pensiile de la 1 septembrie, 14%, dacă aceasta va fi decizia, o vom acomoda din buget. Situaţia economică e peste aşteptări. În martie vedeam lucrurile negativ, dar economia a răspuns foarte bine. Măsurile pe care le-am luat au avut impact pozitiv și vedem că sunt zone unde se întoarce creşterea economică”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de vineri.

Ministrul liberal a mai susținut că majorarea pensiilor cu 40%, așa cum cere legea, se va produce, dar eșalonat. Acesta a precizat că, în ciuda criticilor formulate public, și PSD-știi erau conștienți că aceste creșteri de pensii și alocații nu pot fi susținute de buget, dar n-au avut curaj s-o spună public.

„Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, dar eşalonat. Dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care ni-l cere legea, dar eșalonat. Este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în Guvern, doar că nu au venit să v-o spună”, a insistat Cîțu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMasca de protecţie, obligatorie în spaţiile deschise aglomerate, începând de astăzi
Articolul următorZonele de pe litoral unde masca de protecție este obligatorie de la 1 august