Depistarea pestei porcine africane se va face mai repede grație a două finanțări primite de DSVSA Ialomița.

DSVSA Ialomița este beneficiara a două finanțări din Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurală pentru reducerea timpului de rulare a probelor pe aparat la maxim 30 minute în cazul suspiciunilor de pestă porcină africană.

DSVSA (Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița) va primi finanțări de aproape 200.000 euro pentru dotarea cu aparatură performantă a Laboratorului de Biologie Moleculară.

Echipamente pentru buna desfășurare a activității de încercare în cadrul Laboratorului vor fi achiziționate cu 99.000 euro, fără TVA.

Încă 100.000 euro, fără TVA, asigură finanțarea achiziției echipamentelor necesare realizării analizelor în același Laborator al DSVSA Ialomița.

Prin cele două programe de finanțare se va reuși reducerea timpului de rulare a probelor pe aparat la 30 minute, față de aproximativ două ore cât este durata de rulare a probelor în echipamentele actuale.

Datorită reducerii timpului de lucru va crește și capacitatea analitică a Laboratorului și astfel se va realiza o mai bună prevenire a apariției epizootiilor, precum și combaterea acestora, susțin reprezentanții DSVSA Ialomița.

Perioada maximă de implementare a celor două programe finanțate din fonduri europene și de la bugetul de stat este de 24 luni.

Articolul precedentAdrian Mocioniu, primar Slobozia: „Bag proiectele de hotărâre până trec de votul consilierilor PSD”
Articolul următorSpitalul Județean de Urgență Slobozia nu are bani pentru salarii pe ultimele două luni ale anului