Sunt anchete uriașe după accidentul feroviari din Galați unde o femeie și-a pierdut viața. Alte trei persoane au ajuns la spital, totul după ce o locomotivă s-a izbit violent sâmbătă seară de un vagon care era oprit în stație. Imediat după tragedie, reprezentanții CFR au intrat în direct la Realitatea PLUS și au spus că din primele ipoteze, se pare că ar fi fost vorba de o defecțiune tehnică, pentru că mecanicul a încercat să frâneze din timp, însă fără succes. De ani de zile, sindicaliștii cer verificări și măsuri pentru sistemul vechi. 

Este al doilea incident grav petrecut în mai puțin de două săptămâni pe calea ferată din România. Primul a fost cel din Roșiori Nord, din 13 martie, când s-au ciocnit un mărfar cu un tren de călători și 13 oameni au fost răniți. În urma accidentului feroviar din gara CFR Galați , de sâmbătă seară, au rezultat 4 victime, dintre care una a decedat. Este vorba chiar de conductoarea trenului R7576. Au fost răniți grav mecanicul trenului, al locomotivei, cu un picior accidentat, un călător, care a fost descarcerat, accidentat la membrul drept inferior, alături de încă un călător.

FILMUL TRAGEDIEI DIN GARA CFR GALAȚI

Ora 19 și 19 minute. În Gara CFR Galați s-a instaurat panica după ce o locomotivă a intrat violent într-un vagon de călători care era oprit în gară.

„N-a putut frana. Mecanicul spune ca s-a accelerat de fapt, nu s-a oprit, a izbit acest vagon. În vagonul lovit de locomotivă se aflau 4 persoane: șeful de tren, mecanicul, un călător și o femeie conductor. Cea din urmă a intrat în stop cardio-respirator și a murit, în cele din urmă, la spital”, potrivit celor de la fața locului.

În total, patru oameni, printre care și femeia care și-a pierdut viața, au fost duși de urgență la spital.

Gina Basoc, conductoarea trenului cu o vechime de peste 15 ani, care a murit noaptea trecută, avea 53 de ani.

Constantin Petcu, inspector Politia Transporturi Galati, a declarat că se va face dosar penal și că vor continua cercetările la fața locului.

Locomotiva EC128 ar fi avut probleme cu frânarea și în trecut, spun angajații CFR. Ciudat este faptul că aceasta a fost verificată de dimineață.

„Locomotiva a intrat cu mare viteza MUSCA probabil 20-30km pe oră.  Indiferent ca este o chestiune tehnica sau eroare umana sau amandou, lucrurile sunt in neregula, nu se poate”, a declarat LAURENȚIU DUMITRU, director Agenția de Investigare Feroviară, la Realitatea PLUS.

Și TRAIAN PREOTEASA, șeful CFR Călători, a explicat gravul incident la Realitatea PLUS.

„A avut loc o tamponare violenta. Nu este de aceeasi natura ca cel de la Roșiori, acolo a fost o eroare umana, aici pare ca mecanicul a incercat sa intervina dar locomotiva n-a raspuns la comenzi”, a spus Preoteasa.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut companiei CFR Călători verificări de urgență. La fel cum a cerut și verificarea mecanicilor de locomotivă după accidentul din Teleorman. Sindicaliștii fac acuzații grave și spun că oficialii de la transporturi știu de situația dezastruoasă în care se găsește CFR, însă nu se schimbă nimic. Și fostul director regional CFR trage un semnal de alarmă și cere demisia actualului șef al CFR Călători. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAnca Alexandrescu, anchetă Realitatea PLUS în Delta Dunării – Dezvăluiri despre afacerile dubioase din județul Tulcea
Articolul următorVremea 26 martie. Temperaturile încep să scadă și sunt anunțate ploi