Festivalul de la Amara începe mâine

Amara
Festivalul de la Amara, un Oscar al bugetarilor

Festivalul „Trofeul Tinereții”, organizat la Amara se va desfășura în perioada 4-5 august și va fi prezentat de octogenarul Octavian Ursulescu. Pentru anul acesta, în ciuda creșterii economice fulminante anunțate de guvern, agapa de la Amara cu muzică din vremea colectivizării a intrat la apă.

În loc de patru zile de vaiete orchestrate vor fi doar două. Bugetul festivalului de la Amara se va reduce de la  750.000 de lei, cât a fost anul trecut, la doar 450.000 de lei cât este anunțat anul acesta.

Pe scenă se vor reproduce valori autentice ale muzicii românești. Sâmbătă vor doini Bere Gratis și Monica Anghel, iar duminică Nicoleta Nuca și Smiley.  Primăria Amara s-a apucat să vândă bilete încă de ieri.

Proletariatul meloman are la dispoziție două variante, una mai avantajoasă ca cealaltă. Pentru un bilet prevăzut cu loc pe scaun prețul este de 15 lei iar pentru cei reușiți fără loc tariful scade la 10 lei. Varianta redusă oferă celor cu mai puțin noroc în viață doar varianta audio a spectacolului.

Juriul este compus din dinozauri venerabili ai fenomenului: Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Andreea Andrei, Viorel Gavrilă și Titus Andrei. Pe scenă se vor confrunta 12 concurenți cu vârste între 16 și 24 de ani, două dintre concurente fiind din Ialomița.

Consiliul Local Amara a alocat pentru ostilități 200.000 de lei și a adunat încă 50.000 de lei din sponsorizări. Consiliul Județean a dăruit masa cu alte 200.000 de lei.

Festivalul a ajuns la ediția cu numărul 51 și este prezentat drept cel mai longeviv festival din țară. Urăm succes deplin lucrărilor!

Articolul precedentPesta porcină s-a răspândit în toată Balta Ialomiței
Articolul următorPPA în Ialomița. Se studiază ipoteza uciderii porcilor în jumătate de județ!