Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat declanșarea grevei generale luni, 22 mai, la ora 8:00. Negocierile de miercuri ale principalelor sindicate din învățământ cu premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții guvernului au eșuat, profesorii urmând să intre în grevă de luni dimineață.

„Greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Nu avem niciun motiv, în momentul de faţă, să renunţăm la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o, era obligaţia Guvernului şi a celor care au putere de decizie, cunoscând problemele noastre, să vină cu soluţii mult mai rapide. Şi, aşa cum i-am transmis şi domnului prim-ministru şi domnului Ciolacu, apare o mare problemă, cea legată de credibilitate”,a spus Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. 

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a spus la ieșirea de la discuții că oamenilor le-a „ajuns cuțitul la os” și că „mingea este la guvern” în acest moment.

Dintre cei 145.000 de membri FSLI, peste 100.000 vor intra în grevă a mai spus Hăncescu.

„Contractul de muncă e un act care nu poate conține referiri la salarizare. Deci nu se va întâmpla mâine nimic care să desamorseze. Au decalat până în ianuarie, deși trebuia să fie gata în iunie. Aveau timp la Ministerul Muncii să lucreze în paralel cu legea pensiilor. Ceva nu este în regulă”, a adăugat el.

Articolul precedentDosare penale pentru incendierea deșeurilor în Ialomița
Articolul următorANM, prognoza meteo actualizată. CICLONUL mediteranean se apropie de România