„Denumirea este ofensatoare”, s-au plâns reprezentanții Regatului Unit, a Africii de Sud și ai Indiei. Aceștia fac referire la tulpinele de coronavirs decoperite pentru prima oara pe teritoriul lor.

La fel ca și Donald Trump care a denumit COVID-19 „virusul chinezesc” pentru că a fost descoperit pe teritoriul Chinei, oamenii de rând, mass-media și nu numai, au denumit noile mutații „varianta englezească”, „varianta indiană” și „varianta sud-africană”

OMS a decis să nu mai tolereze ofensele aduse celor trei regiuni și a decis să le ofere denumiri… Grecești!

Varianta britanică va fi denumită Alfa, varianta sud-africană va fi indicată prin litera grecească Beta, iar cea indiană va fi referită drept Delta.

OMS a justificat decizia menționând că dorește să „simplifice discuțiile legate de COVID dar și pentru a înlătura stigmatizarea unor state”.

Guvernul Indiei ordonă platformelor sociale să înlăture materialele despre „varianta indiană”

În decursul lunii mai, Ministerul indian al comunicațiilor electronice și tehnologiei informațiilor a cerut companiilor media care operează în țară să înlăture orice conținut care se referă la varianta indiană.

Decizia subliniază sensibilitatea guvernului de la New Delhi față de acuzațiile tot mai numeroase cu privire la gestionarea pandemiei de COVID.

„Am luat cunoștință că în mediul online este vehiculată o informație falsă, conform căreia o ‘variantă indiană’ a coronavirusului se răspândește în țările lumii. Acestă informație este complet falsă”, se afirmă în nota transmisă de minister companiilor media și obținută de AFP. 

Pe de altă parte, chiar oficialii guvernului indian utilizează frecvent expresia „varianta britanică”, de când versiunea mutantă de COVID, devenită dominantă în Regatul Unit, a început să se răspândească și în India.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentVIDEO Emil Boc, șef de campanie pentru Florin Cîțu
Articolul următorMeteorologii au emis noi avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu, pentru aproape toată ţara. Ce judeţe sunt afectate