HC Dunărea Brăila a obținut o victorie categorică în meciul cu AHCM Slobozia, una dintre echipele care se bat pentru evitarea retrogradării. Fetele lui Hrupec au câștigat cu 31-18 (15-11), deși în oaspetele au început bine meciul și au condus de câteva ori. Echipa lui Covaciu s-a tăiat după ce au condus cu 9-7 în minutul 18. Diferența a fost făcută de ”bombardierul” Bianca Tiron și portarul Gabriela Dobre. 

Andreea Ivan a marcat primul gol al meciului, după care Brăila a marcat de 3 ori legat și în minutul 5 conducea cu 3-1. Oaspetele au revenit și în minutul 11 au trecut din nou la conducere, scor 5-6. În minutul 18 Slobozia conducea cu două goluri diferență, scor 7-9. Tiron a marcat pentru 8-9, apoi, în minutul 19, Obedeanu a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Dobre. Din acest moment s-a tăiat elanul oaspetelor și Brăila a ajuns să conducă cu două goluri în minutul 26, scor 11-9. Perioada slabă a celor de la Slobozia a continuat și la pauză dunărea Brăila avea patru goluri avans, 15-11.

Repriza secundă a început cu două goluri marcate de Dache și Constantinescu și Brăila și-a majorat avansul la 6 goluri. Toma a marcat apoi două goluri superbe din extremă și a redus handicapul la 4 goluri. Tiron și Dache au refăcut rapid diferența de 6 goluri, iar de la 21-16 în minutul 44 Brăila s-a desprins la 10 goluri în minutul 50. În minutul 58 Preda a majorat diferența la 12 goluri, scor 29-17, iar ultimele goluri ale meciului au fost marcate de Ivan pentru Slobozia, respectiv Constantinescu și Tamires Araujo pentru Brăila.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Bianca Tiron -9 goluri, Aneta Udriștioiu -5, Marina Dmitrovic -5, Claudia Constantinescu -4, Elena Dache -3, Tamires Morena -3, Cătălina Preda -1 și Nicoleta Safta -1. În poartă Gabriela Dobre a avut 12 intervenții reușite, iar marina Razum una. Au mai jucat: Gabriella Bucur, Natasha Krnic, Bojana Milic, Iasmina Ichim, Ștefania Epureanu și Alina Czeczi. 

Pentru AHCM Slobozia au marcat: Alexandra Georgescu -4, Anamaria Vacariu -3, Paula Toma -3, Cătălina Ciolan -2, Florența Ilie -2, Andreea Ivan -2 și Mihaela Obedeanu -2. 

Dunărea Brăila a încheiat turul Ligii Florilor cu 21 de puncte și golaveraj 338-315, al 3 puncte de locul 5, care reprezintă obiectivul pentru acest sezon. În prima etapă a returului HC Dunărea va juca pe teren propriu, duminică, 19 ianuarie, de la ora 11.00, cu liderul clasamentului, SCM Râmnicu Vâlcea. Până atunci, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 17.00, tot în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, fetele pregătite de croatul Hrupec vor juca în Cupa României cu HC Zalău. 

Articolul precedentAcțiune de amploare, flagrant, percheziții, la braconierii din Ialomița
Articolul următorLegiştii nu au putut stabili cauza morții Cristinei Țopescu. Motivul este tulburător