O femeie din comuna Movilița a apelat în cursul nopții de luni numărul de urgență 112, sesizând faptul că fiul său, în vârstă de 31 de ani, are stări de leșin. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță s-a deplasat la locuința acestora, unde, sesizând că și apelanta prezintă dificultate în respirație, cefalee, amețeli și tegumente palide, a solicitat în sprijin și un echipaj SMURD. Apelul a fost primit în jurul orei 23.00, iar după o evaluare preliminară și acordarea primului-ajutor medical, atât femeia, în vârstă de 52 de ani, cât și bărbatul au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Măsuri pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon

ISU informează populația cu privire la măsurile care trebuie luate pentru prevenirea intoxicației cu monoxid de carbon.

Pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, pentru a avea o bună ventilaţie. Coşurile, hornurile, ţevile de evacuare trebuie şi ele inspectate periodic. Încăperile trebuie aerisite frecvent, mai ales unde stau copiii mici sau bătrâni. Este bine să fie instalate detectoare de monoxid de carbon, pentru depistarea concentraţiilor crescute de gaz. Autovehiculele nu trebuie puse în funcţiune într-un spaţiu închis, căci acumulările de gaze se produc rapid. Nu folosiţi aragazul, cuptorul sau generatoare portabile cu gaz pentru a încălzi încăperile şi mai ales nu le lăsaţi nesupravegheate când dormiţi.                                                      

ATENȚIE!

 OBLIGATORIU, înainte de pune în folosință sobele, se va efectua verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum, de către o persoană specializată!

Curățați periodic coșurile de fum!

 Nu folosiți sobe cu improvizații!

 Supravegheați soba până când focul este stins în totalitate!

 Nu lăsați copiii singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune!   

(Biroul de presă al ISU Ialomița)

Articolul precedentÎn Ialomița sunt active 15 focare de pestă porcină
Articolul următorViorica Dăncilă își face campanie cu bancuri, rețete și rebus