Purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița informează că în cazul incendiului de la Fierbinți din noaptea de 23 spre 24 august polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Reprezentanții ISU au descoperit de asemenea mai multe nereguli în documentele firmelor care activau în incinta cuprinsă de flăcări.

În noaptea de 23 spre 24 august, la Fierbinți, a izbucnit un puternic incendiu în incinta unui centru de colectare și reciclare a deșeurilor din material plastic. Focul a distrus 3 hale în întregime și a avariat o a patra în proporție de peste 45%. Consecințele incendiului se văd și astăzi în zona afectată.

Urmările incendiului sunt vizibile și astăzi.

Mai mulți muncitori au suferit intoxicații cu monoxid de carbon iar unul dintre proprietarii firmei, cetățean chinez, a suferit răni la picioare după ce a călcat pe plastic topit.

Sancționați cu avertisment deși nu aveau autorizații

Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomița informează că ancheta pompierilor a stabilit drept cauză a incendiului un scurt circuit la un conductor neizolat sau izolat incorect. Din verificările pompierilor rezultă că operatorul economic nu deținea autorizații de securitate la incendiu.

Firmele chinezești au solicitat și primit două avize de securitate la incendiu pentru construirea unei hale de prelucrare a maselor plastice (2014) și a uneia de depozitare (2015). Firmele nu au mai solicitat autorizații și au fost sancționate cu amendă, în 2015 și cu avertisment în 2018.

Deși cetățenii care locuiesc în vecinătatea centrului au reclamat autorităților diverse nereguli, nicio instituție nu a oprit activitatea firmelor pentru intrarea în legalitate. Dosarul penal deschis la IPJ Ialomița va trebui să clarifice și aceste aspecte.

Articolul precedentIalomița, paradis al traficanților de droguri
Articolul următorPesta porcină africană interzice „Ziua Porumbului”!