Doi ialomițeni sunt cercetați penal de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, după ce au fost depistați pe un fond de vânătoare de pe raza orașului Căzănești, având asupra lor arme de vânătoare.

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Căzănești a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute practică braconaj cinegetic pe un fond de vânătoare de pe raza orașului Căzănești.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase, însoțiți de criminaliști, iar în urma verificărilor au depistat doi bărbați, de 33 și 34, care aveau asupra lor arme de vânătoare cu alice.

Asupra celor două persoane nu a fost găsit vânat.

De asemenea, cei doi nu au prezentat autorizații de vânătoare și nu au putut justifica prezența lor în fondul cinegetic cu arme de vânătoare, acestea fiind ridicate pe bază de ordonanță, iar autoturismul cu care se deplasau indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbații au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de braconaj cinegetic – tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic.

Articolul precedentIalomița înregistrează al 15-lea deces din cauza COVID-19, un bărbat din Fetești
Articolul următorAcțiune de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 pe raza municipiului Slobozia