După aproape 3 ani de mandat, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Mariana Iancu, a catadicsit să publice un raport de activitate pe site-ul instituției.

Deși legea obligă managerul să-și publice rapoartele de activitate, contractul de management și indicatorii de performanță, acest lucru nu s-a întâmplat în cei 3 ani de activitate ai managerului. Conducerea Consiliului Județean Ialomița, care avea obligația de a constitui o comisie care să analizeze anual activitatea managerului și gradul de îndeplinire al indicatorilor de performanță din contractul acestuia , n-a considerat necesar să facă acest lucru.

Mai mult, la solicitarea consilierului PNL Dragoș Soare, care a cerut lămuriri, managerul spitalului a răspuns cu o adresă în doi peri. Consilierul a fost trimis pe site-ul spitalului, unde parte din documentele solicitate de acesta au fost încărcate chiar în ziua în care a fost expediat răspunsul.

Secretomania managerului încurajată pe față de președintele Consiliului Județean are un substrat. Bugetul spitalului este sită iar arieratele cresc de la an la an deși spitalul încasează bani mai mulți. În 2018, banii alocați de Consiliul Județean au însemnat 40% din veniturile Spitalului Județean de Urgență. Situația financiară precară a spitalului este demonstrată de evoluția datoriilor către furnizori.

Dacă la finalul anului 2017 debitul către furnizorii neachitați era de 118.412 lei, la finalul lui 2018 datoria a crescut la 1.991.399 lei. Adică o creștere de 16,8 ori în numai 12 luni. În raport se precizează drept cauză a debitelor sentințele judecătorești care au obligat spitalul să achite 2,1 milioane de lei către angajați în contul tichetelor de masă. Raportul nu explică din ce motiv nu s-a achitat contravaloarea tichetelor de masă către angajați la timp.

 

Articolul precedentSala sporturilor din Slobozia va fi extinsă pentru triplarea capacității
Articolul următorEveniment caritabil la Slobozia pentru copiii cu autism