Eurodeputatul Dan Motreanu a votat în Parlamentul Europeanun un raport prin care se solicită statelor membre includerea turismului în planurile naționale de redresare.
„Am votat în Parlamentul European raportul prin care am solicitat statelor membre includerea turismului în planurile naționale de redresare post-pandemie și reducerea temporară a TVA-ului pentru serviciile turistice. Pentru redresarea turismului, statele membre trebuie să pună în aplicare fără întârziere criterii comune pentru călătorii în condiții de siguranță referitoare la testare, iar cerințele de carantină sa rămână ultima alternativă.
Un certificat comun de vaccinare ar trebui să faciliteze călătoriile și să acționeze ca o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină.
De asemenea, am solicitat introducerea unei mărci UE de certificare a igienei, care ar putea certifica standarde minime de prevenire și control al virusului COVID-19 și ar putea contribui la restabilirea încrederii consumatorilor în sectorul turistic și al călătoriilor.
Criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 a paralizat în mare măsură turismul european, care trebuie relansat pe un model mai rezilient și inovator, care respectă atât populația locală, cât și patrimoniul cultural și mediul. Din cauza COVID-19, industria turismului și a călătoriilor a înregistrat o scădere drastică a rezervărilor pentru cazare, masă și transport. Europa, destinație turistică de top la nivel mondial, a primit cu 66% mai puțini turiști internaționali în prima jumătate a lui 2020 și cu 97% mai puțini în a doua jumătate”, explică Motreanu.
Articolul precedentAeronava F-16 Fighting Falcon care completează Escadrila 53 a ajuns  în România
Articolul următorSimona Halep și Angelique Kerber au eliminat principalele favorite la dublu la WTA Miami