Deputatul de Sibiu Dan Barna că lasă o țară cu ”justiție distrusă, o educație în derivă și o economie în piuneze”, după ce nicio persoană nu va plăti pentru faptul că societatea Hexi Pharma ar fi  livrat dezinfectanți diluați spitalelor publice.

”Asta e România lucrului bine făcut? M-aș fi așteptat să văd din partea guvernanților o explicație, minimă, pentru faptul că dosarul Hexi Pharma s-a prescris și nimeni nu a plătit pentru crima de a livra dezinfectanți diluați spitalelor publice. O infracțiune pentru care oriunde în lumea civilizată se ajunge în pușcărie cu ani mulți pe condamnare.

Cum se face că statul român n-a fost în stare să găsească un deznodământ acestui dosar după șapte ani de zile? Cine sunt vinovații?

Câți oameni și-au riscat sănătatea și viața crezând că merg la spital ca să fie vindecați? Știm asta? Nu știm.

E asta dreptate?”, se întreabă Barna într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Ce s-a îmbunătățit, domnule președinte?” 

Deputatul USR îl citează pe președintele Iohannis când în 2016, în momentul exploziei scandalului Hexi Pharma.

”Și nu în ultimul rând, sunteți mulțumit domnule președinte Iohannis?

Asta spuneați în 2016 despre cazul Hexi Pharma: „Avem o situație unde principiul lasă că merge și așa e extrem de păgubos, e clar că aici unii nu și-au făcut datoria cum trebuie și, în consecință, vom avea o analiză și vom trage concluziile care se impun. Cu siguranță procedurile trebuie îmbunătățite”.

Ce s-a îmbunătățit, domnule președinte? Vă apropiați de final de mandat și lăsați în urmă o justiție distrusă, o educație în derivă și o economie în piuneze.

Iar răspunsul pe care ni-l dați de o vreme pare să fie același: „ghinion”.

Această țară merita mai mult! Mult mai mult”, a conchis Barna.

Nu mai există niciun condamnat

Toți inculpații din dosarul Hexi Pharma au scăpat de posibilele condamnări pe motiv că faptele s-au prescris, potrivit unei sentințe definitivă a Curții de Apel București, pronunțată vineri.

În schimb, firma care comercia dezinfectanți e obligată să plătească despăgubiri de câteva milioane de lei unor spitale cărora le-a vândut produse neconforme cu standardele.

Flori Dinu și Mihai Leva, directori ai companiei, fuseseră condamnaţi în primă instanţă la pedepse cu închisoarea, dar au scăpat acum datorită prescrierii faptelor.

Avocaţii au solicitat încetarea procesului penal pe motiv că faptele de care sunt acuzaţi cei doi directori inculpaţi în acest dosar, Flori Dinu şi Mihai Leva, s-au prescris, fiind necesară aplicarea în acest sens a deciziei Curţii Constituţionale.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentKARA Flowers & Events, cadouri din suflet pentru femei, de 8 Martie. Soția lui Rareș Bogdan deschide o nouă florărie
Articolul următorLucian Duță a făcut „cronica unui masacru judiciar!” – 8.000 de oameni în detenție ilegală