DADP Slobozia a renunțat la tratamentele aeriene împotriva țânțarilor după ce și-a achiziționat un tun de împrăștiere a substanțelor letale pentru țânțari. (FOTO: DADP Slobozia)

Consilierii municipali au aprobat modificarea tarifelor percepute de DADP Slobozia pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Acestea nu mai fuseseră modificate din martie 2015.

DADP (Direcția pentru Administrarea Domeniului Public) Slobozia, entitate aflată în subordinea Primăriei Slobozia, a dublat tarifele pentru dezinsecție și dezinfecție. În schimb tariful pentru deratizare s-a redus cu 8,2%.

Vreme de patru ani DADP Slobozia a facturat servicii la prețuri stabilite în primăvara anului 2015. Acestea nu mai acopereau costurile cu materialele folosite, carburanți și plata angajaților și se lucra în pierdere.

Calculele au fost refăcute de DADP Slobozia la următoarele valori: 0,14 lei/mp pentru dezinsecție (față de vechiul tarif de 0,066 lei/mp), 0,244 lei/mp pentru dezinfecție (față de vechiul tarif de 0,106 lei/mp) și 0,067 lei/mp pentru deratizare (față de vechiul tarif de 0,073 lei/mp).

Tarifele vor fi percepute proprietarilor de case ori Asociațiilor de Proprietari din municipiul Slobozia care vor apela la serviciile prestate de DADP Slobozia.

În fundamentarea noilor tarife DADP Slobozia a luat în calcul că va acționa pentru dezinsecție pe cel puțin 1,776 milioane mp, va efectua dezinfecție pe 140.000 mp iar operațiunile de deratizare vor atinge în total suprafața de aproape 900.000 mp.

Suma totală ce trebuie încasată de DADP Slobozia pentru acoperirea totală a costurilor pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare este de 342.830 lei.

Dacă în 2018 DADP Slobozia a acționat împotriva țânțarilor atât terestru cât și aerian, în anul 2019 s-a renunțat la tratamentele aeriene s-a renunțat la tratamentele aeriene după ce vremea potrivnică a compromis planurile inițiale de dezinsecție.

Articolul precedentParlamentarii PSD cred că bugetul poate suporta creșterea pensiilor
Articolul următorUSR contestă numirea lui Neacșu în fruntea ANRE la Curtea Constituțională