Începând cu luna martie, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează un nou curs de pregătire pentru Manevra Ambarcațiunilor cu Vele.

Ambarcațiunea de agrement cu vele și motor “Speranța”, lansată la apă în luna decembrie 2019 de către CERONAV, corespunde standardelor mondiale actuale de pregătire ale navigatorilor pasionați de navigația cu vele. „Speranța” este un velier de clasă A pentru zona maritimă, dar și pentru ape interioare, dotat cu echipamente moderne privind navigația, comunicațiile și siguranța. Ambarcatiunea are o lungime de 9 m, lățime maximă de 2.8 m, randă și foc cu suprafață velică de 40 mp și o capacitate maximă la bord de 6 persoane.

„Solicitările pentru cursul Manevra ambarcațiunilor cu vele sunt în continuă creștere în România. Acest curs se adresează pasionaților care doresc să se autorizeze pentru a putea conduce veliere. Navigația cu vele este o activitate de agrement, care combină efortul fizic și cunostințele tehnice, pe care CERONAV și-a propus să le furnizeze la cel mai înalt standard”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

CERONAV va organiza cursul necesar obținerii certificatului internațional de conducător ambarcațiuni de agrement clasa S (sailing), care conferă dreptul titularului să navigheze cu ambarcațiuni cu vele. CERONAV organizează cursuri de operator GMDSS și de conducător de ambarcațiune de agrement, categoriile A, B, C, D, necesare obținerii unei categorii de permis internațional de tip ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft). Certificările obținute sunt obligatorii pentru obținerea dreptului de a conduce ambarcațiuni cu vele.

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedent73 de noi cabinete de vaccinare au fost deschise în țară
Articolul următorBilanț coronavirus 10 martie: 4.564 cazuri noi și 100 de decese. Vezi situația pe fiecare județ