Localități din România se alătură altor orașelor europene și nu numai, care răspund inițiativei Comisiei Europene, care caută soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană, „Săptămâna Europeană a Mobilității”.

În cadrul campaniei „Ziua fără mașini” care accentuează importanța mișcării și a reducerii poluării urbane, prin alegerea unor modalități de deplasare mai sănătoase.

Astfel circulația autovehiculelor va fi închisă pe anumite Bulevarde și străzi, pentru ca locuitorii orașelor să se bucure de plimbări, cu bicicleta, cu rolele sau jocuri sportive de echipă și desene pe asfalt.

Sloganul acestei campanii este „Combină și deplasează-te”.

Iar tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este „Conexiuni mai bune” și abordează necesitatea sinergiei dintre oameni și locuri care își pot oferi expertiza, creativitatea și dedicarea în creșterea conștientizării privind mobilitatea sustenabilă și în promovarea schimbării comportamentale în favoarea mobilității active, pe lângă crearea de conexiuni între grupările existente și noi audiențe.

 

 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentCare sunt candidații pentru Cotroceni în 2024
Articolul următorNEUROFEEDBACK – Tehnologia care identifică tipare și neregularități ale creierului