În meciul tur, CS Făurei, echipă condusă de fostul internaţional Bănel Nicoliţă, s-a folosit din plin de starea deplorabilă a suprafeţei de joc pentru a încurca Unirea Slobozia.

Antrenorul – jucător Bănel Nicoliţă şi mai mulţi fotbalişti de la CS Făurei au venit la Chiscani să vadă la lucru echipa Unirea Slobozia, adversară în meciul de sâmbătă.

CS Făurei a avut rezultate foarte bune pe terenurile străine în retur. Trupa condusă de fostul internţional stelist Bănel Nicoliţă vrea să iasă neînvinsă şi de pe terenul Unirii Slobozia.

Bănel Nicoliţă, omul care trage după el formaţia CS Făurei, a profitat de faptul că avea meci miercuri în etapa intermediară şi a ales să vină marţi la Chiscani pentru a vedea cum se prezintă pe teren Unirea Slobozia. Multitudinea de situaţii clare de gol l-a pus pe gânduri, mai ales că încă mai are coşmaruri după cele 10 goluri primite de la Rapid Bucureşti.

Formă bună în retur pentru CS Făurei

CS Făurei încheia turul de campionat pe locul 13, cu doar 14 puncte obţinute în prima jumătate a sezonului competiţional. Ceva s-a întâmplat în pauza de iarnă la echipă iar rezultatele obţinute în cele şapte etape scurse demonstrează o formă foarte bună pentru Bănel Nicoliţă şi compania.

Făcând abstracţie de sincopa dezastruoasă cu Rapid Bucureşti (meci pierdut în capitală cu 1 – 10!), CS Făurei a adunat în această primăvară din celelalte şase partide nu mai puţin de 11 puncte.

A început returul cu un egal alb pe terenul incomodei Axiopolis Cernavodă, a câştigat cu 3 – 1 în deplasare cu CS Medgidia, formaţie de acelaşi calibru, a produs supriza cu egalul 1 – 1 pe terenul celor de la CS Afumaţi, creditaţi până la un moment dat cu şanse la promovarea în liga 2, a câştigat cu 2 – 0 meciul de pe teren propriu cu Agricola Borcea şi, la mijlocul acestei săptămâni, a remizat, 2 – 2, tot pe teren propriu cu CS Tunari.

Seria de rezultate pozitive pe teren străin i-a urcat pe cei de la CS Făurei până pe locul 9 în clasament, pe o poziţie ceva mai liniştită din punct de vedere al evitării retrogradării.

Unirea Slobozia, chinuită în meciul tur

Unirea Slobozia are de răzbunat în meciul de pe teren propriu tratamentul special avut în partida tur, pe terenul cu aspect de islaz comunal din Făurei.

În toamnă gazdele au fost cele care au deschis scorul împotriva cursului jocului, la o fază fixă la care au profitat de forţa vântului dar şi de neatenţia liniei defensive a Unirii.

A urmat apoi un anti-joc perfect, cu fragmentarea voită a jocului, evident în avantajul echipei mai puţin tehnice şi care-şi dorea să păstreze cu orice preţ avantajul minim de pe tabelă.

Repriza a doua s-a jucat doar la poarta gazdelor, apărarea condusă de un Bănel Nicoliţă magistral cedând greu, abia în minutul 80, la şutul din afara careului expediat de Gabriel Teodorescu.

Ultimele zece minute de asediu total la poarta CS Făurei aveau să producă izbăvitorul gol doi, aducător de trei puncte: minge şutată cu boltă de Constantin Toma după ce balonul trimis de Romeo Soare fusese scos de pe linia porţii.

Obligată să nu mai piardă puncte dacă vrea să încheie campionatul cel puţin pe locul 2, poziţie ocupată acum, Unirea Slobozia nu are decât varianta victoriei în meciul cu CS Făurei. Meciul dintre Unirea Slobozia şi CS Făurei va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul municipal „1 Mai” din Slobozia.

Articolul precedentHCM Slobozia obţine o victorie la pas în faţa Ştiinţei Bacău
Articolul următorUnirea Slobozia încheie cu o victorie seria de trei meciuri în opt zile