Creșele și grădinițele rămân cu siguranță închise până la jumătatea lunii iunie, iar după acel moment decizia depinde de felul în care va evolua situația infectării COVID,  a afirmat, joi, ministrul Educației Naționale, Monica Anisie, la Realitatea Plus.

,,Ce se va întâmpla după 15 iunie nu putem spune decât după ce se va face o evaluare a acestei perioade de relaxare. Am avut cu Ministerul Sănătății o discuție pe tema aceasta, Institutul de Sănătate Publică a transmis și către Ministerul Educației o serie de măsuri pentru a ne pregăti, în cazul în care există posibilitatea de a deschide, după 15 iunie, a creșelor și a afterschool-urilor, dar și a cantinelot și căminelor pentru cei care vin din alte localități la pregătiri pentru examenele naționale. Deci avem acest set de măsuri, dar o dezizie se poate lua după o evaluare a perioadei de relaxare.

Înscriere la clasa pregătitoare

Pe 11 martie, când am suspendat cursusile, era în plină defășurare înscrierea pentru clasa pregătitoare. Acum, noul calendar a fost afișat pe site-ul Ministerului, a fost afișat la gradinițe. Ce pot să spun este că finalizarea procesului este pe 25 iulie, atunci vor știi păriniții unde trebuie să depună dosarele pentru înscrierea la clasa pregătitoare,” a anunțat Monica Anisie la ,,Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Articolul precedentSTARE DE ALERTĂ | Klaus Iohannis: ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Se reiau competițiile sportive și se va putea merge la plajă”
Articolul următorCoronavirus în România, 29 mai. Bilanț actualizat, date oficiale: 191 de cazuri noi. Câți români mai sunt la Terapie Intensivă