A doua zi a ceremoniilor prilejuite de încoronarea regelui Charles al III-lea este dedicată sărbătorilor populare și distracției. Pe întreg teritoriul Regatului Unit se vor organiza mii de prânzuri comunitare şi petreceri stradale, iar seara va avea loc un concert pe scena căruia vor apărea, printre alții, vedete precum Lionel Ritchie, Kate Perry și Take That.

De la ora locală 12:00, în Marea Britanie se dă startul „Marelui dejun al încoronării”, organizat duminică, în cadrul celor trei zile de festivităţi ocazionate de încoronarea regelui Charles al III-lea şi a reginei consoarte Camilla, potrivit Agerpres.

Mii de evenimente vor avea astfel loc în toată ţara, pe străzi, în grădini, parcuri şi spaţii comunitare, la care vecini şi grupuri de prieteni sunt invitaţi să împartă mâncare şi să se distreze împreună pentru a celebra prietenia şi încoronarea primului monarh nou al Marii Britanii din ultimii 70 de ani.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a anunţat că va găzdui la rândul său un dejun la reşedinţa oficială din Downing Street.

Persoanele şi organizaţiile care au planificat evenimente cu ocazia „Marelui dejun al încoronării” au fost încurajate să le înscrie pe o hartă interactivă pusă la dispoziţie pe site-ul Eden Project.

CONCERTUL ÎNCORONĂRII. TAKE THAT URCĂ PE SCENĂ

Începând de la ora locală 15:00 porţile Castelului Windsor se vor deschide pentru deţinătorii de bilete de acces la „Concertul încoronării”. Acesta va începe de la ora 19:00.

Desfăşurat în incinta Castelului Windsor, concertul prilejuit de încoronarea regelui Charles al III-lea va avea loc în faţa unei mulţimi alcătuite din circa 20.000 de persoane – invitaţi speciali şi mii de persoane selectate aleatoriu de pe întreg teritoriul ţării.

Lionel Richie şi Take That – cu trei dintre membrii iniţiali ai grupului, Gary Barlow, Howard Donald şi Mark Owen – se numără printre vedetele care vor urca pe scenă în cadrul evenimentului. Line-up-ul eclectic îi va include, de asemenea, pe vedeta pop americană Katy Perry, cântăreţul italian de operă Andrea Bocelli, bas-baritonul galez Bryn Terfel, cantautoarea britanică Freya Ridings şi compozitorul şi interpretul britanic de muzică soul Alexis Ffrench.

Articolul precedentVIDEO Misterele Sulinei: Parastasul Piraților Nepomeniți
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET