Consiliul Judeţean Ialomiţa contractează publicitate înainte de găsirea unui constructor

Aşa arată un sector de drum judeţean în Ialomiţa anului 2018!

103.422,9 lei este suma plătită pentru publicitatea unei investiţii în infrastructura rutieră în partea de vest a judeţului. Banii acoperă costurile unor panouri din tablă, 15.000 de pliante şi un articol de presă.

Consiliul Judeţean Ialomiţa a semnat în decembrie 2017 cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene un contract de finanţare pentru modernizarea mai multor sectoare de drumuri judeţene.

Finanţarea nerambursabilă obţinută pentru drumurile judeţene este de 102,096 milioane lei dar la nouă luni de la semnarea cu mare fast a documentelor instituţia judeţeană nu a reuşit să găsească o firmă de construcţii pentru execuţia lucrărilor.

S-a mişcat însă teribil de bine atunci când a fost vorba de publicitatea proiectului care ar trebui să schimbe fundamental starea deplorabilă a drumurilor judeţene, multe dintre ele încă pietruite sau, mai rău, la stadiul de drumuri de pământ.

În urma licitaţiei în formă simplificată o singură firmă a depus oferă şi, implicit, a fost „aleasă” pentru a promova mega-investiţia din Ialomiţa. 103.422,9 lei va încasa SC Flarom Advertising SRL Iaşi ca să realizeze 16 panouri temporare din tablă, 16 panouri permanente din tablă, 15.000 pliante şi un articol de presă ce va fi publicat în ziarul local cu cel mai mare tiraj. Mult mai consistente sunt contractele pentru consultanţă în managementul proiectului de modernizare a drumurilor judeţene(352.240 lei) şi dirigenţie de şantier (754.460 lei).

Lucrările pe cei 53,55 kilometri de drumuri judeţene trebuie să se încheie până în iulie 2021 dar sunt şanse minime ca instituţia judeţeană să se încadreze în termen având în vedere că încă nu a stabilit constructorul. Valoarea pe kilometrul de drum modernizat sare de 1,9 milioane lei (echivalentul a 410.000 euro), cu mult peste preţurile plătite în ultimii ani de Consiliul Judeţean Ialomiţa pentru lucrări similare.

 

 

 

 

Articolul precedentMinunea de la Slobozia: parcarea subterană fără acces auto!
Articolul următor„Marian Neacşu ştie cel mai bine în ce tabără să fie PSD Ialomiţa!”