Pentru primarul Sorin Gafiţoi taxa de salubritate de 8,5 lei/lună este prea mică. El ar fi vrut o taxă personală de 10 lei/lună!

În doar două luni Consiliul Local Feteşti, controlat de aleşii PSD, a majorat de două ori taxa lunară pe care locuitorii trebuie să o achite. Noua taxă este de 8,5 lei/lună, mai puţin decât ce-şi dorea primarul Sorin Gafiţoi care propusese taxa de 10 lei/lună.

Consilierii PSD din municipiul Feteşti au explodat taxa de salubritate. Potrivit unui proiect iniţiat de primarul Sorin Gafiţoi, taxa lunară individuală de salubritate a ajuns la valoarea de 8,5 lei.

Municipiul Feteşti este campion atunci când vine de vorba de valoarea taxei de salubritate. De la 1 martie, locuitorii celui mai sărac municipiu din judeţul Ialomiţa vor suporta o nouă majorare a tarifului lunar după ce de la 1 ianuarie au plătit mai mult ca anul trecut.

Dacă în 2018 taxa lunară a fost de 6 lei/persoană, printr-o hotărâre a Consiliului Local Feteşti adoptată în buza Crăciunului, tariful a crescut cu peste 26%, până la valoarea de 7,57 lei/persoană.

Primarul zice că scumpirea îi va încolona pe locuitori la semnarea de contracte cu firma de salubritate!

Nu a fost de ajuns majorarea sub formă de „cadou” de Crăciun şi la propunerea primarului tariful s-a modificat, de data aceasta probabil ca un „Mărţişor” oferit populaţiei. Acum creşterea este şi mai însemnată, 8,5 lei/persoană/lună.

Interesant este că propunerea primarului Sorin Gafiţoi era de 10 lei/lună de persoană dar consilierii PSD au decis în comisia de specialitate să o reducă, probabil pentru a părea că fac un serviciu cetăţenilor.

„Scopul taxei speciale de salubrizare este de a stimula cetăţenii municipiului Feteşti să încheie contracte de salubrizare cu operatorul local. Pentru menţinerea interesului localităţii noastre pentru a încheia contracte de salubrizare se propune majorarea acestei taxe speciale la un cuantum de 10 lei/lună, cu TVA, pentru fiecare persoană în parte.”, şi-a susţinut primarul Sorin Gafiţoi creşterea spectaculoasă a tarifului.

Supus la vot, proiectul de majorare a taxei lunare de salubritate a fost adoptat de votul majoritar PSD din Consiliul Local Feteşti. Astfel, cetăţenii din Feteşti vor plăti o taxă mai mare decât cei din Slobozia, municipiul reşedinţă de judeţ.

Municipiul Feteşti este acoperit doar în proporţie de 40% din punct de vedere al contractelor încheiate de populaţie cu firma de salubrizare ce colectează deşeurile în localitate.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentInvestiții ridicole la Slobozia în 2018: infrastructura rutieră- 42.000 de lei, canalizare-epurare 950 lei!
Articolul următorRevoltător! Poliţia Rutieră Slobozia vânează şoferii din maşini staţionate neregulamentar