Administraţia Naţională de Meteorologiea emis o avertizare de cod galben pentru județul Ialomița. Astăzi, în intervalul orar 15.50-16.00 sunt așteptate ploi  abundente și descărcări electrice pentru localitățile Bărcanesti, Axintele, Balaciu, Drăgoești.

Se vor semnala: ploi ce vor cumula 20…25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurta durata ale vântului.

Vremea se va înrăutăți în Ialomița, pe o arie mai mare, începând de duminică după-amiază.  Sunt așteptate precipitații semnificative. Fenomene vizate se referă la manifestări de instabilitate atmosferică
În intervalul 7-9 iulie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Codul galben presupune

– fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

 

Articolul precedentUn Mig 21 Lancer s-a prăbușit lângă Fetești. Pilotul a murit carbonizat!
Articolul următorCeremonii de comemorare a pilotului Florin Rotaru, decedat la Fetești