Hidrologii anunţă cod galben de inundaţii în şase judeţe, până sâmbătă dimineaţă.

”Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a instituit Codul galben pentru râuri din nord – vestul ţării, valabil începând de astăzi, de la ora 12:00, până sâmbătă dimineaţa, la ora 7:00. Astfel, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din bazinele hidrografice: Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Barcău (judeţele: Sălaj şi Bihor), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor) şi Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad)”, anunţă, vineri, INGHA.

Cod galben de fenomene periculoase: ANM anunță furtuni cu grindină în mai multe județe. HARTA actualizată

Sursa citată a precizat că atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Bihor.

”Codul galben presupune risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, de aceea recomandăm vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, a mai transmis sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod galben de furtuni, valabilă pentru şapte judeţe. Avertizarea este valabilă până la ora 21.00 şi anunţă cantităţi însemnate de precipitaţii.

Articolul precedentS-a aflat motivul prăbușirii elicopterului președintelui din Iran
Articolul următorRareș Bogdan, despre creșterea salariului minim: Nu spunem că nu suntem de acord cu majorări de salarii, doar că noi considerăm că responsabilitatea este extrem de importantă