Caz şocant la un adăpost de animale din Marea Britanie. Medicii au reuşit să salveze un căţel dependent de alcool însă nu au reuşit să-i salveze prietenul. 

Timp de săptămâni medicii au fost nevoiți să-l țina sub strictă observație dar în final au reușit să îl scoată pe patruped dependent de alcool din starea de sevraj foarte gravă de care suferea. Din nefericire, abstinența s-a dovedit fatală unui alt prieten al său cu patru picioare, alături de care fusese salvat după moartea proprietarului.

Povestea lui Coco și a nefericitului ei însoțitor a început în urmă cu peste o lună, când în urma morții stăpânului ei, autoritățile i-au contactat pe voluntarii Woodside Animal Welfare Trust – un adăpost de animale din sud-vestul Angliei – pentru a avea grijă de două animale de companie.

După ce au fost duși la adăpost, ambii câini au început imediat să se simtă foarte rău. Un medic veterinar prezent și-a dat seama rapid de gravitatea situației și i-a transferat la secția de terapie intensivă

În urma analizelor, medicii veterinari au realizat că patrupedul Coco, avea simptome clare de sevraj alcoolic. Ulterior câinele a fost  plasat sub monitorizare prin sedare pentru aproximativ o lună. A fost prima dată când centrul a trebuit să se confrunte cu o astfel de afecțiune.

Cum a ajuns Coco dependentă de alcool?

Nu este clar cum a dezvoltat Coco o dependență de alcool. Într-o postare pe Facebook, Woodside Animal Welfare Trust precizează că ”nimeni nu știe detaliile modului în care acești câini au ajuns în această situație, totuși vinovate în cauză ar fi sticlele de alcool lăsate în casă de către proprietar.

Acum Coco este în afara oricărui pericol și nu mai are nevoie să ia medicamentele care i-au permis să supraviețuiască.

Articolul precedentO navă sub pavilion românesc, condusă haotic pe Dunăre, în Germania!
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET