Aflată de mai muți ani în conflict cu primarul Adrian Mocioniu pe tema poluării orașului cu mirosuri, compania Clean Tech din Ciulnița a ajuns să se promoveze pe „harta oficială a municipiului Slobozia”. Pentru numai 6.600 de lei, firma care face viața slobozenilor un calvar, va apărea pe această hartă inutilă ajunsă la a 4- a ediție!

De mai mulți ani Primăria Slobozia a împământenit o colaborare dubioasă cu o editură austriacă, Schubert & Franzke Ges.m.b.H., St. Pölten, care vinde hărți de toate tipurile. Cum chelul nu e destul de chel fără o tichie de mărgăritar, orașul compus din două blocuri și o comedie (așa era recunoscut în vechime) și-a tras și el hartă. Nu de alta, dar miile de turiști care vin anual în praful și mizeria din Bărăgan nu se puteau orienta către cele două muzee și o catedrală fără un instrument analogic și anacronic făcut pe bani buni și la un tiraj garantat de 5000 de exemplare!

Pentru că municipalitatea nu are destui bani, austriecii au venit cu ideea creață ca agenții economici deținători de buticuri care vând pe caiet sau companii cu bube-n cap să plătească pentru această hartă cumpărând publicitate. Pentru tarife modice, cuprinse între 2100 și 6650 de lei, firmele cumpără chenare publicitare de câțiva centimetri pătrați unde își inserează diverse informații comerciale. Astfel, toată lumea este mulțumită. Turistul nu ratează buticul care vinde ciungă și apă plată la PET, iar primăria este satisfăcută pentru că a reușit să nu rămână ultima găină din Gostat, adică o urbe fără hartă.

Dimensiunea dramatică a prostiei este dată de faptul că, ceea ce Google oferă gratis și la zi pe orice telefon mobil, „austriecii” vând pe bani grei. Iar fraieri sunt destui. Metoda de stors bani de la fraieri sau de la băieții care au „datorii” morale izvorâte din contracte cu primăria au fost vizitați de agentul editurii, dotat cu o scrisoare de la primarul Mocioniu scrisă cu mare fereală ca să nu dea în penal:

Tare s-a mai bucurat administratorul de la Clean Tech când a citit misiva primarul.  A și achitat 6650 de lei pentru o reclamă, cât un gest de reparație pentru locuitorii Sloboziei, gazați regulat cu mirosuri pestilențiale. Un alt contribuabil a fost directorul Urban SA, care s-a grăbit să pună firma primăriei pe hartă, deși Slobozia este de mult pe o altă hartă, aceea a orașelor cu probleme la apa potabilă distribuită locuitorilor.

În acest fel pare să se stingă un conflict istoric între primar și Clean Tech. Cu doar 6650 de lei, concordia se va instala pe ambele maluri ale Ialomiței, fapt care nu poate decât să ne bucure. Primarul Mocioniu, pe care nu l-am contactat, nu ne-a declarat nimic. Ce ar fi putut să mai spună?

Articolul precedentHCM Slobozia, înfrângere usturătoare în deplasare cu Măgura Cisnădie
Articolul următorCamion cu moloz, răsturnat de supărare în fața Primăriei Amara