Liderul PNL, Nicolae Ciucă, susține că dacă partidul îi va solicita să candideze la președinția țării, se va supune deciziei și „va proceda ca atare”. Fostul premier a precizat că la acest moment nu există o înțelege la nivelul Coaliției privind împărțirea celor mai înalte funcții din stat și la nivel al structurilor europene.

Preşedintele PNL a fost întrebat la sediul partidului cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, potrivit cărora partidul îl va obliga să fie candidatul partidului la prezidenţiale. ”Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare. 

Despre o formulă comună cu PSD, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, Ciucă a afirmat că sunt ipoteze şi în momentul de faţă niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat. ”Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a spus liderul liberal, citat de News.ro.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, întrebat dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi sută la sută candidat la prezidenţiale, a precizat că discuțiile cu partenerii de guvernare de la PSD vor avea loc pe 10 iunie, dupa locale și europarlamentare, dar că statutul partidului precizează clar că „preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie. E o chestiune de regulă”.

 

Articolul precedentAdrian Năstase, declarații halucinante de susținere a relațiilor cu Rusia și China
Articolul următorTrafic aglomerat pe DN1, între Bușteni și Predeal