Negocierile PSD de duminica, de la Vila Lac, s-au finalizat cu o concluzie extrem de clara: UDMR va ramane la guvernare. O spune chiar presedintele social-democratilor Marcel Ciolacu, care a fost mandatat de liderii din teritoriu sa continue negocierile din Coalitie privind rotatia premierilor cu pastrarea Uniunii conduse de Kelemen Hunor in guvern. „Un acord politic este pentru a crea o majoritate parlamentara”, a aratat Ciolacu, precizand ca merge cu acest mandat la discutiile cu Nicolae Ciuca si Kelemen Hunor, care ar putea avea loc tot astazi. Mai mult decat atat, PSD are si o propunere extrem de tentanta pentru UDMR. Pe de alta parte, potrivit unor surse Realitatea PLUS, premierul Nicolae Ciucă își va depune luni mandatul. 

„S-a intrat un pic si in programul de guvernare. A fost o discutie pentru a continua colaborarea cu UDMR si s-a venit si cu o prpopunere pe care o sa o am la intalnirea de astazi cu Nicolae Ciuca si Kelemen Hunor, aceea ce UDMR sa preia ministerul Energiei si al Fondurilor Europene, aolo unde, de altfel, au si specialisti. 

Acordul politic este pentru a crea o majoritate. 

Daca vor accepta (reprezentantii PNL si UDMR -n.r.), Transporturile raman la PSD. Daca nu, nu.

Un acord politic este pentru a crea o majoritate parlamentara. Contextul de acum un an si jumatate era unul, contextul de acum este altul. Trebuie sa maximizam in functie de persoanele potrivite pentru a conduce unele ministere”, a declarat, duminica, Ciolacu, la iesirea de la negocierile de la Vila Lac.

 

 

Articolul precedentColoană de mașini în zona localităţii Feteşti, pe sensul către București. Trafic restricționat pe A2
Articolul următorNovak Djokovic, campion la Roland Garros! Sârbul a intrat în istoria tenisului