Locuitorii Sloboziei sunt indignați de starea deplorabilă în care a ajuns cimitirul uman. Într-o postare pe Facebook un contribuabil îl trage la răspundere pe primarul Adrian Mocioniu pentru mizeria din cimitir.

Situat la intrarea în oraș dinspre autostrada A2, cimitirul uman oferă priveliște dezolantă celor aflați în tranzit. Gunoaiele se revarsă din cimitir și invadează șoseaua. Oamenii reclamă că gunoaiele neridicare au invadat și mormintele. Practica frecventă în cimitir este aceea de a se da foc gunoaielor, după cum se vede într-o filmare pusă la dispoziție de un cititor.

 

Cimitirul din Slobozia este administrat de compania SC Servicii Publice SRL, deținută de Primăria Slobozia. Deși pentru accesul în cimitir se plătesc 16 taxe și tarife diferite, administratorii firmei, numiți de PSD, nu sunt capabili să întrețină nici măcar curățenia. Taxa de întreținere a cimitirului este de 35 de lei pentru fiecare deținător de loc de veci.

Pentru cimitir nu există nici măcar un contract pentru ridicarea gunoiului cu operatorul de salubrizare Polaris SA. Nimeni nu poate explica această indolență a managerului PSD Dorina Milea. Ea a fost numită în funcție ilegal, fără concurs și fără respectarea OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Locuri de veci date pe sub mână

Oamenii reclamă multe nereguli. Cea mai importantă este aceea că locurile de veci se dau pe sub mână. Cele mai bune sunt închiriate de diverși oameni de faceri din oraș, care și-au rezervat locuri în cimitir din vreme. Asta în ciuda regulamentului care prevede că locurile se atribuie pentru urgențe și nu este permisă atribuirea acestora către cei care sunt în viață.

Slobozia se confruntă de mai bine de 3 ani cu o criză a locurilor de veci. În vederea extinderii cimitirului s-au încercat diverse soluții, inclusiv achiziția unor terenuri de pe piața liberă. Afacerile s-au derulat greu, existând mari suspiciuni în legătură cu legalitatea tranzacțiilor derulate de primărie. Despre aceste afaceri am scris aici.

Primarul Mocioniu vrea schimbarea administratorului cimititului

În fața situației de la cimitir primarul Mocioniu se derobează de orice răspundere., El a declarat la o emisiune a postului de radio Campus că, în calitate de primar, nu poate acționa direct asupra conducerii firmei SC Servicii Publice SRL, care este controlată de AGA formată din consilierii locali. Adică de PSD.

În acest context primarul se gândește să propună încredințarea administrării cimitirului uman către Direcția de Administrare a Domeniului Public (DADP), direcție de a cărei activitate este foarte mulțumit. Indiferent de soluție, primarul este dependent de votul consilierilor locali care nu par dispuși să o sacrifice pe Milea, deși aceasta își demonstrează incompetența în fiecare zi.

 

Articolul precedentAu crescut amenzile pentru abandonarea deșeurilor. Persoanele fizice sunt sancționat cu până la 6000 de lei, iar firmele cu până la 40.000 de lei
Articolul următorTamponare în lanț pe Autostrada A1. 9 autoturisme implicate