România ar putea intra din nou în stare de urgență, la începutul lunii august, potrivit unui raport care a ajuns pe masa Comitetului pentru Situații de Urgență, potrivit realitatea.net Acest lucru se va întâmpla în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor cu coronaviurs va continua să crească. Știm foarte bine că distanțarea fizică nu se respectă în mare parte, iar spitalele au rămas fără locuri la terapie intensivă.

Scenariul pesimit spune că România ar putea ajunge la un milion de infectări în septembrie. Totul depinde de modul în care evoluează epidemia, dar în România există o creștere exponențială, în analiza specialiștilor.

Potrivit scenariului, România ar putea înregistra luna viitoare între 2000-4000 cazuri grave. Cei care au participat la analiză au luat în calcul distanțarea socială și spun că în momentul în care vom respecta regulile vor scădea și cazurile de coronavirus.

Numarul de cazuri de coronavirus a crescut in Romania cu 54,3% fata de saptamana trecuta, iar prognoza realizata de o companie privata si predata Comitetului National pentru Situatii de Urgenta arata ca avem crestere supra-exponentiala a cazurilor de coronavirus in Romania.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

Cifrele reprezinta o monitorizare zilnica a numarului de cazuri active si o prognoza a evolutiei realizata dupa modele folosite la nivel international. Analiza a fost realizata de o echipa de cercetatori coordonata de Mihai Pascadi, consultant in management.

Bilanț îngrijorător

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în România se menține îngrijorător. Autoritățile au raportat, duminică, încă 767 de noi cazuri. Astfel că numărul îmbolnăvirilor la nivel național a depășit 37.000. Mai grav este că a crescut și numărul pacienților externați la cerere cu un test pozitiv. Vorbim despre aproape o mie de persoane.

Articolul precedentBilanț coronavirus România: au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire și 17 decese
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 26. De ce nu are Trump Tik Tok… încă