Grecia a impus o măsură prin care cere tututor turiştilor ce intră în ţară să facă dovada efectuării unui test negativ la Covid-19. Cu doar câteva ore înainte de punerea în vigoare a acestei reguli, speculanţii au găsit metode prin care să înşele autorităţile, relatează postul local Mega TV, citat de mediafax.

Autorităţile au intensificat controalele la vama Kulata-Promachoans şi au descoperit o întreagă reţea care distribuie certificate false pentru turiştii care vor să treacă graniţa, cu scopul de a evita plasarea în izolare, pe o perioadă de 24-36 de ore, sau o plasare în carantină, pe o perioadă de 14 zile, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Cei care vând astfel de certificate false se folosesc de documente emise de unităţi medicale neautorizate. Procedura este simplă, iar pe acte se schimbă numele persoanei care intră în ţară, fapt ce îi induce în eroare pe vameşi. Preţul pentru un certificat fals, care atestă efectuarea unui test negativ la Covid-19, se vinde la graniţă cu o sumă cuprinsă între 30 şi 40 de euro.

Ca urmare a acestor practici, guvernul elen a precizat că vor fi acceptate doar certificate medicale emise de aproximativ 100 de laboratoare acreditate din Balcani.  

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentIohannis, „siderat” de PSD: Este șocant! Veți fi răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români!
Articolul următorJaf ca în filme, în Capitală! Un bărbat a furat bijuterii de 60.000 de euro dintr-o casă. Unde l-au prins polițiștii