Românii cred că OZN-urile există. Este un sondaj făcut de cercetătorii de la National Geographic. Acesta arată că 55 la sută dintre români cred că există OZN-uri, în timp ce 24 la sută dintre respondenți nu cred în existența OZN-urilor. 

Totul vine în contextul unui nou serial documentar care aprofundează subiectul obiectelor zburătoare neidentificate. Este vorba despre un documentar care explorează investigațiile de zeci de ani ale guvernului american în domeniul OZN-urilor, relatează Realitatea PLUS.

Documentarul face lumină și asupra programului Pentagonului în ceea ce privește OZN-urile și modul în care autoritățile abordează astfel de informații.

Cum văd românii OZN-urile?

Sondajul arată că 55% dintre români cred că există OZN-uri, în timp ce 24% dintre respondenți nu cred în existența OZN-urilor. Potrivit cercetării, bărbații (59%) sunt mai predispuși să considere că OZN-urile există, în comparație cu femeile (51%). Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

De altfel, interesant este că un procent de cinci la sută dintre români recunosc că au văzut un OZN sau că au avut contact cu extratereștrii.

77% dintre participanții la cercetare spun că OZN-urile pot avea forma unei nave spațiale, în timp ce 9% cred că OZN-urile există sub forma unor extratereștri. 

Sondajul a fost realizat în luna martie în rândul rezidenților români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Principala sursă de informare despre OZN-uri pentru români este internetul, într-un procent de 92 la sută, urmat de cărți și emisiuni TV. 

Articolul precedentRomânia vrea tezaurul din Rusia înapoi – Peste 90 de tone de aur au ajuns la Moscova
Articolul următorComisia Europeană, acord cu 5 state membre ale UE privind tranzitul de cereale ucrainene. România, printre ele – Anunțul ministrului Petre Daea