De duminică au intrat în vigoare noile restricții de circulație pentru localitățile unde rata de infectare este mai mare de 4.

Astfel, pentru comunele și orașele unde rata de infectare variază între 4 și 7,5, vineri, sâmbătă și duminică magazinele se închid la ora 18:00, iar carantina de noapte se aplică în intervalul orar 20-05.

Pentru localitățile unde rata de infectare depășește 7,5 restricțiile respective se aplică pe tot parcursul săptămânii, nu doar în weekend.

Pentru localitățile cu rata de infectare cuprinsă între 0 și 4, magazinele se închid la ora 21:00, iar carantina de noapte se aplică în intervalul 22-05.

Potrivit legislației în vigoare, cei care ies din casă pe timpul carantinei de noapte fără declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator riscă amenzi cuprinse între între 500 și 2.500 de lei.

Autoritățile au luat aceste măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, România confruntându-se deja cu efectele valului al treilea al epidemiei: peste 6.000 de cazuri zilnic, creștere a număruluiu de decese și al pacienților internați la terapie intensivă.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent”O justiție mai eficientă și mai corectă”. Ministrul Stelian Ion a prezentat detaliile noilor legi ale Justiției
Articolul următorA fost stabilit programul celor două grupe de play-out din Liga 2